طبق قانون، پرداخت هزینه‌های مشترک الزامی است و به همین جهت هزینه‌های آسانسور از سوی ساکنین طبقه اول نیز باید پرداخت شود. آپارتمان نشینی از جمله پدیده‌هایی است که در قرن اخیر رشد بسیار زیادی پیدا کرده و به دنبال آن مسائل و مشکلات حقوقی بسیاری نیز ایجاد شده است. در ایران نیز از چندین […]

طبق قانون، پرداخت هزینه‌های مشترک الزامی است و به همین جهت هزینه‌های آسانسور از سوی ساکنین طبقه اول نیز باید پرداخت شود.

آپارتمان نشینی از جمله پدیده‌هایی است که در قرن اخیر رشد بسیار زیادی پیدا کرده و به دنبال آن مسائل و مشکلات حقوقی بسیاری نیز ایجاد شده است. در ایران نیز از چندین دهه گذشته تا به امروز این پدیده با افزایش بسیاری مواجه بوده و قوانین و مقررات بسیاری نیز در مورد آن وضع شده است.

یکی از مسائلی که در آپارتمان نشینی محل اختلاف بین ساکنین ساختمان است، پرداخت هزینه‌های مشترک به منظور پرداخت قبوض و تعمیرات و نگهداری ساختمان است.

در همین زمینه برخی از ساکنین طبقات همکف به بهانه عدم استفاده از آسانسور از پرداخت هزینه سرویس و نگهداری آن امتناع و مشکلاتی را ایجاد می‌کنند. اما آیا طبقه همکف باید هزینه تعمیر آسانسور را پرداخت کند یا اینکه می‌تواند آن را پرداخت نکند؟

طبقه همکف باید هزینه تعمیر آسانسور را پرداخت کند؟

طبق قسمت آخر ماده ۴ قانون تملک آپارتمان‌ها : پرداخت هزینه‌های مشترک اعم از اینکه ملک مورد استفاده قرار بگیرد یا نگیرد الزامی است.

همچنین با توجه به اینکه هزینه تعمیرات و نگهداری آسانسور در شارژ ساختمان به صورت سر فصلی جدا آورده نشده، مالک طبقه اول به هیچ عنوان نمی‌تواند از پرداخت هزینه‌های آن خودداری کند هرچند از آسانسور استفاده‌ای نداشته باشد.

زیرا هزینه آسانسور از محل صندوق ساختمان پرداخت می‌شود و آسانسور و یا هر تأسیسات دیگری که در ساختمان نصب و تعبیه شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد، از منصوبات ساختمان محسوب می‌شود و هزینه‌های تعمیر و نگهداری آن‌ها به عهده مدیر ساختمان است که از محل شارژ اعضای ساختمان پرداخت می‌شود.

لذا با توجه به مطالب فوق، طبقه همکف نیز باید هزینه تعمیر و نگهداری آسانسور را پرداخت کند و نمی‌تواند به بهانه عدم استفاده، از پرداخت آن امتناع کند.

  • منبع خبر : خبرگزاری میزان