دادورزی ـ راضیه عقیلی مهر: تاکنون در استان بوشهر هنوز هیچ زنی به عنوان فرماندار منصوب نشده است. این در حالی است که در سایر استان های کشور، انتصاب فرمانداران زن به ویژه در دولت چهاردهم به طور فزایندهای در حال انجام است. در استان بوشهر طی ده سال اخیر که حضور بانوان در جایگاه […]
دادورزی ـ راضیه عقیلی مهر: تاکنون در استان بوشهر هنوز هیچ زنی به عنوان فرماندار منصوب نشده است. این در حالی است که در سایر استان های کشور، انتصاب فرمانداران زن به ویژه در دولت چهاردهم به طور فزایندهای در حال انجام است. در استان بوشهر طی ده سال اخیر که حضور بانوان در جایگاه مدیریتی به ویژه سمتهایی چون بخشداری و معاونت فرمانداری، پررنگ شده است، هنوز هیچ یک به مقام فرمانداری نرسیدهاند که با توجه به اثبات شایستگی و توانمندی بانوان در عرصههای مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی این موضوع باید بیش از پیش مورد توجه فعالان اجتماعی و رسانهای استان قرار گیرد و انتصابات مدیریتی زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور در قالب مطالبهای جدی دنبال شود. هر چند با توجه به ادامه سیاستهای برخی دولتها به ویژه دولت چهاردهم در زمینه ارتقاء جایگاه زنان در مدیریت اجرایی انتظار میرود در آیندهای نزدیک شاهد انتصاب نخستین فرماندار زن در استان بوشهر باشیم.
بهتازگی با حکم ارسلان زارع استاندار بوشهر، آمنه کنگانی به عنوان سرپرست بخشداری مرکزی دیر منصوب شد، انتصابی که باید به فال نیک گرفت و آن را ادامه تحولات سیاسی در استان بوشهر قلمداد کرد. تاکنون ۹ زن در استان بوشهر به عنوان بخشدار منصوب شدهاند که این بانوان در بخشداریهای مرکزی شهرستانهای بوشهر، گناوه، دشتی، جم، دشتستان و دیر فعالیت کرده و میکنند. نخستین زن بخشدار در استان بوشهر مریم قربانی بود که سال ۱۳۹۳ به عنوان بخشدار مرکزی شهرستان بوشهر منصوب شد. خدیجه دشتی بخشدار مرکزی شهرستان گناوه در اسفندماه ۱۳۹۸، طاهره عبدالهی بخشدار مرکزی شهرستان جم در تیرماه ۱۳۹۸ و خدیجه ندرتی بخشدار مرکزی شهرستان دشتی نیز در شهریور ۱۳۹۷ منصوب شدند. همچنین ناهید دشتی نخستین زن بخشدار مرکزی دشتستان در فروردین ۱۳۹۷ بود و بعد ایشان صدیقه سعادتمند به عنوان در فروردین ۱۴۰۴ بهعنوان بخشدار مرکزی منصوب شد. مهین اندخش نیز نخستین زن منصوب شده به عنوان بخشدار مرکزی دیر در مهرماه ۱۳۹۸ بود و پس از وی نیز معصومه محمدی به عنوان سرپرست بخشداری مرکزی شهرستان دیر در بهمن ۱۴۰۱ انتخاب شد. این بانوان پیش از حکم بخشداری سالها مسئول و مدیر بخشهای مختلف اداری بودند و عملکرد مثبتی چه قبل از انتصاب و چه بعد از انتصاب در حیطه مدیریتی از خود نشان دادند. از طرفی هر چند هنوز بخشداری مستقل به بانوان بوشهری سپرده نشده است و آنها صرفا برای بخشداریهای مرکزی منصوب شدهاند که تحت الشعاع فرمانداریهاست و کمتر امکان ظهور و بروز توانمندیها وجود دارد، برای شروع اعتماد و تغییر در سیاستهای مدیریتی قابل قبول است.
در جایگاهی که پیشتر عمدتا در اختیار مردان بوده است، امروز شاهد تغییراتی امیدبخش برای زنان هستیم. طی سالهای گذشته تعداد قابل توجهی از مدیران زن موفق شدند در بخشهای مختلف اداری استان بوشهر و در جایگاههای بالا چون معاون سیاسی یا عمرانی و … پست بگیرند. برخلاف تصور برخی که معتقدند بانوان علاقهای به حضور در مناصب مدیریتی و سیاسی ندارند باید گفت این انتصابات نشان دهنده افزایش حضور بانوان و علاقه آنها در مناصب مدیریتی در استان بوشهر است. زنان بخشدار و مدیر نیز در استان بوشهر با بهرهگیری از ویژگیهایی چون دقت، صبوری، انعطاف پذیری و تعامل سازنده با اقشار مختلف در مدیریت موفق ظاهر شدهاند.
تداوم روند سپردن مسئولیت های کلان و محلی به زنان نه فقط به عنوان یک سیاست نمادین بلکه به عنوان یک ضرورت توسعهای باید تقویت شود. زنان فرماندار و بخشدار امروز طلایهداران فردای پویاتر هستند. بدون شک زنان مدیر با چالشهایی در این مسیر مواجهاند. چرا که همچنان راه برای حضور گستردهتر زنان به دلیل برخی موانع فرهنگی و اجتماعی ناهموار است. اما با افزایش حضور این قشر در جایگاههای مدیریتی این موانع به چالش کشیده میشود و با اثبات توانمندیشان، مسیر برای دیگر زنان علاقه مند هموار خواهد شد. مشارکت زنان در عرصههای مدیریتی و اجرایی یک مطالبه اجتماعی نیست؛ یک ضرورت متوازن و پایدار در کشور است.
- منبع خبر : پایگاه خبری دادورزی
Thursday, 1 May , 2025