دادورزی: در آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی قلم وکیل که با حضور جمعی از حقوقدانان ملی و استانی، اساتید دانشگاه و اهالی رسانه به میزبانی کانون وکلای دادگستری استان بوشهر روز پنج‌شنبه ۱۱ اردیبهشت در سالن اجتماعات لیان برگزار شد تهمورث بشیریه وکیل دادگستری عضو کانون مرکز و استاد دانشگاه با بیانی ادیبانه و فلسفی […]

دادورزی: در آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی قلم وکیل که با حضور جمعی از حقوقدانان ملی و استانی، اساتید دانشگاه و اهالی رسانه به میزبانی کانون وکلای دادگستری استان بوشهر روز پنج‌شنبه ۱۱ اردیبهشت در سالن اجتماعات لیان برگزار شد تهمورث بشیریه وکیل دادگستری عضو کانون مرکز و استاد دانشگاه با بیانی ادیبانه و فلسفی از جایگاه متعالی قلم در حرفه وکالت سخن گفت.

بشیریه با ادای احترام به برگزارکنندگان این جشنواره گفت: درود و سپاس نثار همه دست‌اندرکاران برگزاری این نشست با‌شکوه، به‌ویژه اعضای محترم هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری بوشهر، این کانون متمایز.

این اندیشمند حقوق با تاکید بر اینکه وکالت، نه صرفاً دفاع از موکل، بلکه کشف و صیانت از حقوق بنیادین مردم است، گفت: میکل آنژ نقاش و مجسمه‌ساز بزرگ فلورانسی جمله‌ای دارد که گفته: من مجسمه را نمی‌سازم، بلکه آنچه در دل سنگ پنهان است را کشف می‌کنم. اینجاست که درمی‌یابیم تفاوت میان کسی که خراش بر سنگ می‌زند و آنکه هنرمندانه حقیقت پنهان در آن را آشکار می‌کند، در همین نگاه است.

بشیریه اظهار داشت: جهان، آکنده از کلمات پنهان است و این صاحبان قلم‌اند که آن‌ها را کشف می‌کنند و در اختیار جامعه قرار می‌دهند. وکیل، وقتی این نقش را بر عهده می‌گیرد، با کلمات، حقوق مکشوفه را می‌آراید تا بتواند در دادگاه از حقی دفاع کند، اما این تنها وظیفه او نیست. وکیل، زمانی که سوگند یاد می‌کند پاسدار قانون و حقوق مردم باشد، حتی بدون مراجعه موکل، باید قلم در دست گیرد و از حق بگوید.

او با اشاره به مصادیقی از حقوق بنیادین و نادیده گرفته شده مردم تصریح کرد: وکیل باید از حق شادی بگوید، از اینکه هیچ‌کس حق ندارد مردم را از نشاط و جشن بازدارد؛ از کارگرانی بگوید که در اثر سوء‌تدبیر جان باختند و در آتش سوختند؛ از فستیوالی که در شهری زیبا چون بوشهر ممکن است بی‌دلیل متوقف شود. وکیل باید از دل سکوت، حقوق را کشف کرده و به زبان آورد.

تهمورث بشیریه با تشبیهی تأثیرگذار افزود: پیش از ما، کسانی بوده‌اند که حقوق بنیادین را کشف کرده‌اند، نه آن‌که آن‌ها را اختراع کنند. حقوقی همچون آزادی بیان، آزادی اندیشه، حق مشارکت سیاسی، اصل تفکیک قوا و بسیاری اصول دیگر. آنان که این حقوق را از دل تاریکی‌ها بیرون کشیدند و با قلم آراستند، میکل آنژهای عرصه حقوق بودند.

این وکیل دادگستری همچنین با اشاره به دشواری‌های مسیر احقاق حق خاطرنشان کرد: کشف حق در جوامعی که چندان به حقوق مردم پایبند نیستند، ساده نیست. همچون تراشیدن مجسمه‌ای از دل سنگ سخت است و باید شیشه‌های سهل‌انگاری و بی‌عدالتی را محکم‌تر شکست. اما این، رسالت ماست. ما اینجا گرد آمده‌ایم تا از هنرمندان این عرصه تقدیر کنیم. باید قلم را به قوت تیشه میکل آنژ به کار گرفت و کاش که در کشف و احقاق حقوق، چون میکل آنژ باشیم.

  • منبع خبر : پایگاه خبری دادورزی