رانندگی بدون داشتن گواهینامه جرم است و مجازات آن در قانون مجازات اسلامی و قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی بیان شده است که شامل حبس و جزای نقدی می‌شود. خبرگزاری میزان -رانندگی وسایل نقلیه نیاز به آموزش دارند. در همه جای دنیا، راننده باید گواهینامه داشته باشد تا علاوه بر اینکه آموزش‌های لازم و اصولی […]

رانندگی بدون داشتن گواهینامه جرم است و مجازات آن در قانون مجازات اسلامی و قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی بیان شده است که شامل حبس و جزای نقدی می‌شود.

خبرگزاری میزان -رانندگی وسایل نقلیه نیاز به آموزش دارند. در همه جای دنیا، راننده باید گواهینامه داشته باشد تا علاوه بر اینکه آموزش‌های لازم و اصولی را برای این کار دیده باشد، در صورت بروز حادثه نیز مشکلی از نظر نقض قانون به دلیل «عدم دریافت گواهینامه»، برای او پیش نیاید.

رانندگی بدون گواهینامه به دلیل عواقب جبران ناپذیری دارد در ایران نیز، جرم‌انگاری شده است. فردی که بدون گواهینامه موجب بروز حادثه می‌شود، مجرم شناخته شده و در دادگاه‌های رسیدگی به جرایم رانندگی، به تخلفات او رسیدگی خواهد شد.

مجازات رانندگی بدون گواهینامه

جرم و مجازات رانندگی بدون گواهینامه در دو قانون یعنی قانون مجازات اسلامی و قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی ذکر شده است.

ماده ۷۲۳ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) مجازات رانندگی بدون گواهینامه را مشخص مقرر کرده است. طبق این ماده هر کس بدون گواهینامه رسمی اقدام به رانندگی و یا تصدی وسایل موتوری که مستلزم داشتن گواهینامه مخصوص است، نماید و همچنین هر کس به موجب حکم دادگاه از رانندگی وسایل نقلیه موتوری ممنوع باشد به رانندگی وسایل مزبور مبادرت ورزد برای بار اول به حبس تعزیری تا دو ماه یا جزای نقدی تا ۳۳,۰۰۰,۰۰۰ ریال و یا هر دو مجازات و در صورت ارتکاب مجدد به ۲ ماه تا ۶ ماه حبس محکوم خواهد شد.

همچنین به موجب ماده ۱۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، ماموران راهنمایی و رانندگی موضوع ماده (۲) این قانون موظفند در صورت مشاهده راننده بدون داشتن گواهینامه که مبادرت به رانندگی می‌کند باید وسیله نقلیه را متوقف و راننده را به مرجع قضایی معرفی کنند.

خسارت زیان‌دیده از راننده بدون گواهینامه توسط بیمه پرداخت می‌شود؟

به موجب بند پ ماده ۱۵ قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه: در صورتی‌که راننده مسبب، فاقد گواهینامه رانندگی باشد یا گواهینامه او متناسب با نوع وسیله نقلیه نباشد، بیمه‌گر مکلف است بدون هیچ شرط و اخذ تضمین، خسارت زیان‌دیده را پرداخت کند و پس از آن می‌تواند به قائم‌مقامی زیان‌دیده از طریق مراجع قانونی برای بازیافت تمام یا بخشی از وجوه پرداخت‌شده به شخصی که موجب خسارت شده است، اقدام کند.

بنابراین به موجب این قانون بیمه موظف به پرداخت شخص زیان‌دیده به سبب رانندگی فرد فاقد گواهینامه است و پس از پرداخت خسارت می‌تواند برای دریافت همه یا بخشی از وجوه پرداختی از راننده به مراجع قضایی مراجعه کند.

  • منبع خبر : خبرگزاری میزان