پلیس فتا نسبت به افزایش کلاهبرداری با ترفند تبلیغ تورهای گردشگری ارزان قیمت، به شهروندان هشدار داد: حتماً از آژانسهای مسافرتی معتبر و دارای مجوز رسمی خدمات دریافت کنند. دادورزی به نقل از خبرگزاری میزان، کلاهبرداران سایبری از هر فرصت و امکانی برای فریب قربانیان خود استفاده میکنند. با نزدیک شدن به فصل تابستان و […]
پلیس فتا نسبت به افزایش کلاهبرداری با ترفند تبلیغ تورهای گردشگری ارزان قیمت، به شهروندان هشدار داد: حتماً از آژانسهای مسافرتی معتبر و دارای مجوز رسمی خدمات دریافت کنند.
دادورزی به نقل از خبرگزاری میزان، کلاهبرداران سایبری از هر فرصت و امکانی برای فریب قربانیان خود استفاده میکنند. با نزدیک شدن به فصل تابستان و افزایش فعالیت آژانسها و تورهای گردشگری و مسافرتی، مجرمان از این فرصت نیز غافل نشده و سعی در اغفال مردم دارند.
در همین رابطه طبق اعلام پلیس فتا در استا اردبیل، یک مجرم سایبری که با ایجاد صفحه جعلی آژانس گردشگری در اینستاگرام و تبلیغ تورهای گردشگری ارزان قیمت، موفق به فریب ۱۱ نفر و دریافت سه میلیاردی شده بود، از شناسایی و دستگیری شد.
بر اساس شکایات رسیده مجرم با جعل هویت به عنوان یک آژانس مسافرتی معتبر و با وعدههای دروغین و فریبنده، اقدام به تبلیغ تورهای داخلی با قیمتهای بسیار پایینتر از نرخ بازار میکرد و پس از واریز پیش پرداخت توسط مسافران، دیگر پاسخ گو نبوده و ارتباط با متهم قطع میشد.
این کلاهبردار با تبلیغات وسوسهانگیز و پست تصاویر جذاب از مقاصد مختلف و نظرات ساختگی، با جلب اعتماد شاکیان، از هر یک از آنها مبالغی بهعنوان پیشپرداخت دریافت کرده و پس از واریز وجه، دیگر پاسخگوی تماسها نبوده است.
پس از بررسی مستندات پرونده مشخص شد، مجرم با سوءاستفاده از اعتماد مردم از ۱۱ نفر مبلغ سه میلیارد ریال کلاهبرداری کرده است لذا با اقدامات فنی و تخصصی در کمترین زمان ممکن ادمین صفحه مذکور شناسایی و به پلیس فتا احضار شد، که در ادامه وی به جرم خود اعتراف کرد و پرونده تکمیل و جهت سیر مراحل قضایی به دادسرای عمومی و انقلاب استان ارسال شد.
هشدار پلیس فتا نسبت به کلاهبرداری با ترفند آژانس مسافرتی
با افزایش این نوع کلاهبرداریها در آستانه فصل سفر، پلیس فتا به شهروندان هشدار داد: دقت کنند که حتماً از آژانسهای معتبر دارای مجوز رسمی خدمات دریافت کنند.
همچنین پیش از هرگونه پرداخت اینترنتی، از معتبر بودن آژانسهای گردشگری اطمینان حاصل کنند. بررسی نماد اعتماد الکترونیک (اینماد)، استعلام از اتحادیه صنفی آژانسهای مسافرتی، جستوجوی نام آژانس در فضای مجازی و بررسی نظرات واقعی کاربران و پرهیز از پیش پرداختهای غیرمتعارف از جمله راهکارهای پیشگیری از این نوع کلاهبرداریهاست.
پلیس فتا از شهروندان خواست در انتخاب خدمات گردشگری و سفر، دقت بیشتری داشته باشند و از اعتبار و مجوزهای قانونی ارائهدهندگان اطمینان حاصل کنند.
همچنین، از همه افرادی که قربانی چنین کلاهبرداریهایی شدهاند، درخواست کرد تا از طریق سایت رسمی پلیس فتا به نشانی www.fata.gov.ir یا با تماس با شماره ۰۹۶۳۸۰ موضوع را گزارش دهند.
- منبع خبر : خبرگزاری میزان
Wednesday, 28 May , 2025