رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت: در سال گذشته ۱۰ درصد زمان پاسخگویی‌ها کاهش پیدا کرده است. همچنین با استقرار مدیریت کیفیت در آزمایشگاه‌ها اقدامات فراوان و خوبی برای تسریع در پاسخگویی و همچنین کاهش مواد آزمایشگاهی داشته‌ایم. عباس مسجدی رئیس سازمان پزشکی قانونی با محکوم کردن کشتار دختران نوجوان شیعه افعانستان گفت: سند تحول قضایی […]

رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت: در سال گذشته ۱۰ درصد زمان پاسخگویی‌ها کاهش پیدا کرده است. همچنین با استقرار مدیریت کیفیت در آزمایشگاه‌ها اقدامات فراوان و خوبی برای تسریع در پاسخگویی و همچنین کاهش مواد آزمایشگاهی داشته‌ایم.

عباس مسجدی رئیس سازمان پزشکی قانونی با محکوم کردن کشتار دختران نوجوان شیعه افعانستان گفت: سند تحول قضایی را به طور جد دنبال کرده‌ایم و برنامه‌های کوتاه مدت این سند محقق شده است و تحقق برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدت به طور جد در حال پیگیری است.

وی در ادامه با بیان اینکه برای ارتقای خدمت به مردم تفاهم نامه‌هایی با دیگر دستگاه‌ها امضا کرده ایم افزود: تفاهم‌نامه‌هایی با وزارت بهداشت، اورژانس، پلیس راهور و دیگر دستگاه‌ها داشته ایم تا بتوانیم با یاری همدیگر خدمات بیشتری به مردم ارائه دهیم.

رئیس سازمان پزشکی قانونی ادامه داد: در سال گذشته ۱۰ درصد زمان پاسخگویی‌ها کاهش پیدا کرده است. همچنین با استقرار مدیریت کیفیت در آزمایشگاه‌ها اقدامات فراوان و خوبی برای تسریع در پاسخگویی و همچنین کاهش مواد آزمایشگاهی داشته‌ایم.

مسجدی افزود: در سال گذشته اقدامات فراوانی در بحث آگاهی رسانی عمومی با انتشار فیلم و کلیپ‌های آموزشی داشته ایم که این موارد نقش مهمی در ارتقای آگاهی‌های عمومی جامعه دارد.

رئیس سازمان پزشکی قانونی در ادامه موضوع سقط‌های جنایی را مورد توجه قرار داد و گفت: جلسات فراوان و خوبی با مسؤولان وزارت بهداشت، ناجا، سازمان نظام پزشکی، سازمان بازرسی کل کشور در حوزه پیشگیری انجام داده‌ایم.

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین کار‌هایی که در سال گذشته انجام شد بحث مدیریت پرونده‌ها بوده است که در این حوزه‌ها موفقیت چشمگیری داشته ایم.

مسجدی با بیان اینکه ۴۹ شهرستان در گذشته فاقد مرکز پزشکی قانونی بوده اند، افزود: در این مدت توانسته ایم ۳۷مرکز را فعال کنیم و فعال شدن مابقی نیز در حال انجام است.

مسجدی در ادامه با بیان اینکه در سال گذشته اندیشکده اتاق فکر با بهره گیری از نظرات متخصصان نخبگان اندیشمندان و حوزویان در پزشکی قانونی ایجاد شد،افزود: همچنین در سال گذشته با وجود شرایط کرونایی ۴۹پروپوزال دانشگاهی و ۱۳۰طرح پژوهشی مورد ارزیابی قرار گرفت و ۱۷۹ دوره آموزشی و ۳۵ سلسه‌های آموزشی  و ۴۶ دوره آموزشی برای قضات برگزار گردید. همچنین ۴۸ برنامه مشترک با مراکز تحقیقاتی و ارائه ۱۷۵سخنرانی در مجامع علمی در خارج از سازمان صورت گرفته است.

وی ادامه داد: در سال گذشته به یک میلیون و ۷۵۴ هزار و ۹۵۹ پرونده در سازمان پزشکی قانونی رسیدگی شد که این آمار در مقایسه با سال ۹۸ کاهش ۹.۸ درصدی داشته است.

وی تعداد پرونده‌های بالینی را نیز یک میلیون و ۵۶۶ هزار و ۷۵۵ مورد اعلام کرد و گفت: این موارد نیز ۷.۸ درصد کاهش داشته است.

رئیس سازمان پزشکی آمار جانباختگان تصادفات رانندگی نیز اشاره کرد و گفت: در سال گذشته مجموع پرونده‌های ما کاهشی ۲۰.۵ درصدی داشته است و از ۳۴۸ هزار و ۲۷۸ مورد سال ۹۸ به ۲۷۶ هزار و ۷۷۱ مورد در سال ۹۹ رسید.

مسجدی افزود: موارد فوتی نیز با کاهش ۹.۱ درصدی در سال ۹۹ به ۱۵ هزار و ۳۹۶ مورد رسید. آمار فوتی‌ها در سال ۹۸، ۱۶هزار و ۹۴۶ مورد و در سال ۹۷، ۱۷ هزار و ۱۸۳ مورد بوده است. تحلیل ما این است که این کاهش آمار ناشی از شرایط شیوع کرونا نیز بوده است.

رئیس سازمان پزشکی قانونی در پاسخ به سئوالی درباره پرونده های پزشکی قانونی آزاده نامداری و دبیر اول سفارت سوییس گفت: اقدامات لازم و کامل درباره این پرونده‌ها انجام و نظریه پزشکی قانونی به مقام قضایی ارسال شده است.

مسجدی ادامه داد: قریب به ۳۰۰ درصد رشد مواد و تجهیزات در سال ۹۹ داشتیم و توانستیم کار مردم را انجام دهیم؛ اما با مشکلات و چالش‌هایی مواجه هستیم و در تلاشیم مواد و تجهیزات را از طریق تولید داخل استفاده کنیم.

وی با اشاره به فرسوده بودن ساختمان‌های پزشکی قانونی کشور، گفت: ۲۰۰ مرکز ما در ساختمان‌های استیجاری و امانی ارایه خدمات می‌دهند و ۱۵۰ شهرستان مرکز قضایی دارد، اما فاقد مرکز پزشکی قانونی است.

میزان