به گزارش دادورزی به نقل از خبرنگار دادگستری کل استان بوشهر؛ همزمان با آغاز هفته ی قوه قضائیه، روز سه شنبه ۱ تیرماه ۱۴۰۰ نشست هم اندیشی با حضور نمایندگان جامعه ی نخبگان، حقوقدانان و اساتید حوزه و دانشگاه، وکلای دادگستری، نهادهای مردمی و همچنین با حضور اعضای شورای قضایی در سالن کنفرانس دادگستری کل […]

به گزارش دادورزی به نقل از خبرنگار دادگستری کل استان بوشهر؛ همزمان با آغاز هفته ی قوه قضائیه، روز سه شنبه ۱ تیرماه ۱۴۰۰ نشست هم اندیشی با حضور نمایندگان جامعه ی نخبگان، حقوقدانان و اساتید حوزه و دانشگاه، وکلای دادگستری، نهادهای مردمی و همچنین با حضور اعضای شورای قضایی در سالن کنفرانس دادگستری کل استان بوشهر، برگزار شد.
علی جمادی رییس کل دادگستری استان بوشهر ضمن تبریک دهه ی کرامت و بزرگداشت یاد و خاطره ی دکتر بهشتی و یارانش و تبریک هفته ی قوه قضائیه با تاکید بر این که سند تحول قضایی، بومی سازی شده است، گفت : باید از این سند به نحو شایسته ای در استان استفاده شود.
وی افزود : استان بوشهر مسائل امنیتی و استراتژیک دارد و قطب انرژی است از این رو باید تحت این عنوان دیده شود و جرائم این استان به عنوان جرائم خاص در نظرگرفته شود. همچنین اولویت ها را مشخص و بر اساس اولویت ها و نظر صاحبنظران برنامه ریزی طرح ریزی و اقدام نماییم.
گشتاسبی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم نیز ضمن تبریک به مناسبت میلاد امام رضا (ع) و هفته قوه قضائیه، سند تحولی قوه قضائیه را برای حاضران شرکت کننده در نشست، تشریح کرد و همچنین اقدامات انجام شده در راستای سند تحول قضایی را بیان نمود.
وی ضمن تاکید بر همکاری سایر دستگاه ها و همچنین سازمان های مردم نهاد در خصوص اجرایی شدن هر چه بهتر سند تحول قضایی از حاضران شرکت کننده در جلسه، خواست تا نحوه ی همکاری خود را با قوه ی قضائیه ارائه کنند.
علی حسن پور دادستان دادسرای عمومی و انقلاب بوشهر نیز در این راستا بیان داشت: هدف از برنامه ی تحول قضایی این است که در روند اجرای پرونده ها تسهیل ایجاد شود و پرونده ها در کوتاه ترین زمان ممکن به نتیجه برسند. همچنین پیشگیری از وقوع اختلافات و نزاع ها در دستور کار قرار گیرد و از نظر نخبگان استفاده شود.

وی با اشاره به این موضوع که «باید از سامانه های لازم جهت کاهش اطاله ی دادرسی استفاده شود» افزود: در این راستا باید حمایت از خانواده ی زندانیان در دستور کار قرار گیرد و برای این امر برنامه ریزی لازم انجام شود.
در ادامه دکتر عبدالهی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر اظهار داشت : برنامه ی تحول، مسئله گرا و علمگراست. از آنجا که قوه قضائیه از خودش شروع کرده است، تحولی بنیادین است و باید اولویت ها در برنامه و همچنین در استان تعیین شود.
وی افزود : بحث اطاله دادرسی یکی از مهم ترین کارها در قوه قضائیه است که می بایست مدیریت و موضوع صلح و سازش در شورای حل اختلاف رسیدگی شود.
عبدالهی گفت : در موضوع زندان ها، مجازات های اجتماعی و مجازات های بینابین تأثیر بیشتری دارد. موضوع دیگر جابجایی تبهکاری در شرایط کرونا پیش آمده و  موضوع دیگر جرائم در حوزه ی فضای مجازی رشد داشته که هر کدام برنامه ی پیشگیری جدی خودش را می طلبد.
در ادامه ی نشست حیدر حکمت شعار فعال در سازمان مردم نهاد استان بوشهر بیان داشت: آموزش عموم جامعه، ضرورت دارد و در جهت آموزش همگانی باید تلاش بیشتری شود.
وی افزود : آگاهی لازم نسبت به حقوق مردم، ضرورت دارد و در تمام مراحل زندگی طرح وکیل خانواده به عنوان پیشنهاد به مسئولان قوه ی قضاییه می باشد و همچنین توجه به رفع مشکلات فضای مجازی و توسعه ی دانش فضای مجازی نیز از ضروریات جامعه ی کنونی است.
در ادامه ، عبدالصمد دولاح رییس کانون وکلای استان بیان داشت: باید تمرکز بر عملیاتی نمودن کارها باشد و ظرفیت های علمی و تخصصی دستگاه های استان را بشناسیم.

وی با اشاره به این نکته که «باید بخش وکالت بیش تر دیده شود» افزود: وکلا در همراهی با اجتماع در ارائه خدمات از قبیل وکلای معاضدتی، مشاوره و حمایت های مالی فعالیت دارند و حاضر به همکاری در سایر زمینه ها نیز هستند.

دولاح گفت : پیشنهاد می شود صدا و سیمای بوشهر در بحث آموزش و افزایش دانش حقوقی تلاش بیش تری کند و حقوق و کرامت انسانی بیش تر مورد توجه قرار گیرد.
سرهنگ شریفی مسئول بسیج حقوقدانان نیز در این نشست گفت: برنامه ریزی خوب و نظارت بسیار خوب در حوزه های مختلف ضرورت دارد. همچنین موضوع میانجیگری و داوری را در دستور کار بسیج حقوقدانان قرار دادیم که از بسیج بوشهر شروع شود و بسیج نیز برای تأثیرگذاری بیش تر نیاز به حمایت دادگستری دارد.

منبع: سایت دادگستری کل استان بوشهر