رییس حوزه قضایی بخش در مقام جانشین بازپرس به جرایم در صلاحیت دادگاه کیفری یک، اقدام به تحقیق از متهمان میکند و پس از صدور حکم قطعی توسط محاکم کیفری یک، پرونده جهت اجرای احکام کیفری یک، به دادگاه بخش ارسال میشود، به نظر این دادگاه مستند به ماده ۴۰۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب […]
رسیدگی به برگ جریمه اداره کار (بابت به کارگیری اتباع بیگانه موضوع بند «ب» ماده ۱۱ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب سال ۱۳۸۰) در صلاحیت محاکم حقوقی است یا کیفری ۲؟
با توجه به بند «ج» ماده ۱۱ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب سال ۱۳۸۰ (که به موجب ماده ۱۲۲ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران تنفیذ شده است) و لحاظ ماده ۱۰ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب سال ۱۳۷۹ و لحاظ آرای وحدت رویه شماره ۲۲۲ مورخ ۱۶ شهریور سال ۱۳۸۲ و شماره ۷۲ مورخ ۱۷ اردیبهشت سال ۱۳۸۵ هیات عمومی دیوان عدالت اداری، مرجع صالح به رسیدگی به اعتراض کارفرمایان نسبت به برگه جریمه صادره از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (در خصوص به کارگیری غیر مجاز اتباع خارجه) دادگاه عمومی حقوقی دادگستری است؛ زیرا جریمه مذکور ماهیتا وصف کیفری ندارد و لذا باید طبق مقررات مربوط به امور حقوقی مورد رسیدگی واقع شود و با توجه به جنبه غیرمالی اعتراض مزبور، هزینه دادرسی بر اساس دعاوی غیرمالی باید دریافت شود.
در خصوص جزای نقدی ربادهنده و رباگیرنده، مقصود از معادل مورد ربا مذکور در ماده ۵۹۵ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵ چیست؟ اصل وجه مورد قرض یا اضافه دریافتی یا جمع این دو؟
«مال مورد ربا» که در قسمت اخیر ماده ۵۹۵ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵ آمده، مالی است که ربادهنده به رباگیرنده میدهد تا در قبال آن، رباگیرنده زائد بر این مال، مبلغ یا مال دیگری علاوه بر آن دریافت کند و جزای نقدی نیز معادل همین مال موضوع ربا تعیین میشود. عبارت «رد اضافه به صاحب مال» که در این ماده آمده، مؤید این نظر است.
Saturday, 12 April , 2025