پایگاه خبری دادورزی: رئیس اسکودا با اشاره به این که «باید سیاست مان ایجاد ارتباط مؤثر با مردم باشد»، روابط عمومی های کانون وکلا را به «پرهیز از التهاب آفرینی، غوغاسالاری و تعهد به ایجاد آرامش» فراخواند. دکتر جعفر کوشا رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران در همایش ملی روابط عمومی کانون های […]
پایگاه خبری دادورزی: رئیس اسکودا با اشاره به این که «باید سیاست مان ایجاد ارتباط مؤثر با مردم باشد»، روابط عمومی های کانون وکلا را به «پرهیز از التهاب آفرینی، غوغاسالاری و تعهد به ایجاد آرامش» فراخواند.
دکتر جعفر کوشا رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران در همایش ملی روابط عمومی کانون های وکلای دادگستری که صبح پنج شنبه ۶ بهمن ماه ۱۴۰۱ به میزبانی کانون وکلای دادگستری بوشهر با حضور روسا و مدیران روابط عمومی کانون های دادگستری در تالار قصر برگزار شد، با تاکید بر اینکه «جامعه امروز نیاز به آرامش دارد»، افزود: تنش و فرافکنی همچنین ایجاد یأس و ناامنی باعث می شود نتوانیم در جامعه به خوبی رسالت خود را جامه عمل بپوشانیم. لذا اولین گام در بحث مسائل مربوط به نهاد وکالت و روابط عمومی دغدغه ی ایجاد آرامش است.
کوشا با بیان این که «در آرامش است که انسان می تواند خواسته هایش را مطرح کند»، گفت: وقتی شما بر موج غوغاسالاری سوار می شوید آن وقت ناشایسته سالاری رواج می یابد.
رئیس اسکودا با اشاره به این که برای ایجاد آرامش باید «با مدیریت و عقلانیت امید ایجاد کرد»، افزود: ما در یک شرایط بحرانی هستیم. بحران اقتصادی، بحران فرهنگی، بحران اجتماعی و حتی بحران بین المللی و جامعه به مدیریت بحران نیاز دارد. به اینکه مدیرانی باید بحران را مدیریت کنند که خودشان بحران ایجاد نکنند!
وی با بیان اینکه موضوع «اطلاع رسانی و ایجاد ارتباط در فضای بحرانی امروز بسیار مهم و در عین حال حساس است»، گفت: خبری که روابط عمومی تولید می کند باید با پیش زمینه ای واکاوی شده و جستجوگرایانه به این پرسش مهم پاسخ دهد که آیا این خبر در ایجاد بحران یا رفع بحران می تواند موثر باشد یا خیر؟ و سپس آن را اعلام کند.
ایشان با اشاره به اینکه «مدیریت بحران مؤلفه های خودش را دارد»، بیان داشت: اطلاع رسانی و ارتباطات از مهمترین ابزارهای مدیریت بحران است. اگر امروز در بحران قرار گرفته ایم، باید آن را طوری مدیریت کنیم که آرامش ایجاد شود و مسئولان روابط عمومی نهاد وکالت باید این شرایط را درک کنند.
کوشا در ادامه سخنانش و در پاسخ به آن دسته از کسانی که معتقدند بحرانی وجود ندارد، پاسخ داد: بحران وجود دارد. و ایرادی هم ندارد چرا که جامعه ی بدون بحران وجود ندارد. اما اینکه چگونه ما این بحران را مدیریت و کنترل کنیم، مهم است.
وی با تاکید بر ضرورت مدیریت منسجم و یکپارچه در فرایند اطلاع رسانی در کانون های وکلا، گفت: ما باید منسجم عمل کنیم. باید با سیاست گذاری انسجام خبری داشته باشیم. در تولید محتوا، در نگاه به موضوعات، دقت و سوژه شناسی کنیم و با توجه به اینکه نهاد وکالت با چه موضوعات و معضلاتی درگیر است وقت مان را با حواشی تلف نکنیم و به حاشیه نرویم.
کوشا با اشاره به اینکه قانع کردن مردم در فضای مجازی سخت است، به تلاش مستمر نهاد وکالت در ایجاد این اقناع تاکید کرد و گفت: باید به درجه ای برسیم که ابتدا خودمان بفهمیم به واقع در کجا هستیم؟ چه می کنیم؟ چگونه تصمیم می گیریم؟ تصمیمات ما چه آثاری دارد؟
رئیس اسکودا گفت: امروز روش های سنتی اطلاع رسانی از سوی نهاد وکالت نمی تواند با فضای مجازی رقابت کند. پس باید نگاهمان را در بحث اقناع با توجه به شبکه های اجتماعی و روش هایی که در فضای مجازی است تغییر و با شرایط جدید تطبیق دهیم. امروز مردم را نمی توانیم به روش سنتی اقناع کنیم. امروز مردم خودشان در فضای مجازی تولید خبر می کنند.
جعفر کوشا در ادامه به «طرح مدل های اطلاع رسانی» اشاره کرد و با بیان اینکه در اطلاع رسانی باید مدل و الگوهایی شبیه آن چه در «سیاست جنایی» است، تعبیه شود که در آن سیاست، «برآیند کاهش و توقف جرم» تصویر شده است و در بحث مدل ها هم باید پدیده ها و معظلات را شناسایی و پاسخ های متناسب با آن را در نظر گرفت که برآیندش ایجاد «عدالت و آرامش» است.
ایشان در ادامه با بیان اینکه روابط عمومی کانون های وکلا به عنوان یک کار ویژه موظفند با استفاده از نیروهای خلاق رسانه ای و متخصصان، تولید محتوا کنند، افزود: پیشنهاد و استدعای ما در شورای سیاست گذاری اتحادیه، خطاب به کانون های وکلا این است که متخصص در امر رسانه و ارتباطات بیاورید و وکیل را در کنار او به عنوان مشاور قرار دهید. چون آنچه را که یک متخصص رسانه ای می بیند با نگاهی که یک وکیل دارد بسیار متفاوت است و در کنار هم بودن این دو، مسائل و دغدغه ها را در حوزه ی روابط عمومی حل می کند.
کوشا با اشاره به روش های ارتباط مؤثر با مردم به عنوان یکی دیگر از مباحث مورد توجه در موضوع توسعه ی راهبردی روابط عمومی نهاد وکالت به تاثیرپذیری متقابل مردم و نهاد وکالت تاکید کرد.
ایشان با تاکید بر حضور مؤثر و فعال وکلا و روابط عمومی ها در رسانه ها و شبکه های اجتماعی گفت: در فضایی که از انواع شبکه ها و رسانه های اطلاع جمعی برای انتشار اخبار و داده ها به مرحله انفجار رسیده است، اقتضا می کند، افرادی را برای امر اطلاع رسانی اخبار وکلا انتخاب کنیم که قواعد این بازی را خوب بدانند.
رئیس اسکودا با اشاره به موضوع انفعال کانون های وکلا در مقابل جریان های رسانه ای که با سرعتی غیرقابل مهار حرکت می کنند، عنوان داشت: باید توجه داشته باشیم که انفعال در مقابل پدیده ها و مسائل روز جامعه وکلا باعث شده که کانون ها نسبت به برنامه ها و جریان های خبری شان بی تفاوت عبور کنند. گویی کانون وکلایی وجود ندارد!
وی با بیان اینکه برخی کانون های وکلای استان ها هیچ خبری از برنامه ها و شرایط شان منتشر نمی کنند با طرح این پرسش که «آیا می خواهید نسبت به انتشار این اخبار بی اعتنا و منفعل باشید؟» خطاب به کانون های وکلا بیان داشت: برخی وکلای ما در استان ها در بازداشت هستند یا وکلایی بودند که در جریان ویروس کوید ۱۹ جان شان را از دست دادند یا وکلایی که پرتلاش و دلسوزانه به حل و فصل امور مردم می پردازند. به دلیل انفعال برخی کانون ها از وضعیت شان بی اطلاع هستیم و شما به عنوان مدیران کانون و مسئولان روابط عمومی با آموزش هایی که می بینید و روزآمد کردن خودتان با مسائل خبری و رسانه ای می توانید در مسیر تحقق این مهم، موفق دیده شوید.
همچنین دکتر کوشا در ابتدای سخنرانی خود با تحسین برانگیز خواندن ابتکار کانون وکلای دادگستری بوشهر در تشکیل این همایش گفت: اینکه این جلسه با ترکیب رؤسای کانون ها و مسئولان روابط عمومی کانون ها تشکیل شده است در حقیقت یک گام رو به رشد و اتفاق بسیار مفیدی است.
این عضو هیئت رئیسه کانون وکلای مرکز افزود: برگزاری این نشست ها در استان ها و با حضور همه ی اندیشمندان و مسئولان کانون ها نشان از دو موضوع بحث برانگیز دارد. یکی موضوع مهم روابط عمومی است و موضوع دوم سیاست گزاری هایی است که باید در مسیر تسهیل این امور ایجاد کنیم.
ایشان عنوان داشت: امروز ما شاهد این هستیم که بعضی از همکاران (وکلا) ما را مورد هجمه قرار می دهند. این اتفاق خوبی نیست. این جفا و ناسپاسی است. وقتی که خلیفه دوم مورد ترور قرار گرفت. حضرت علی خیلی ناراحت شدند و گفتند خلیفه کشی باب شد و دامن حضرت علی را هم گرفت.
کوشا با تاکید بر این موضوع که «تصور نکنیم اگر ما دیگران را مورد حمله قرار می دهیم. خودمان مصون از آن خواهیم ماند»، افزود: حواسمان باشد. تمامی حرکات ما، رفتارهای ما بر اساس جهان بینی ضبط می شود. قرار نیست ما با تقلب و فریب و با سیاست بازی جریان را اداره کنیم. اگر خواهان ماندگاری در تاریخ هستیم باید با صداقت رفتار کنیم. اگر امروز امام حسین در صحنه حضور دارد و سخنی از یزید و یزیدیان نمی شود. به خاطر حق طلبی، صداقت و امانت داری امام حسین بوده است.
رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران با تاکید بر اینکه وکلا به عنوان یک «امین» و امانتدار باید صداقت را به درستی در سرلوحه عملکردی وظایفشان قرار دهند، بیان داشت: حذف نیروهای مقابل با روش های غیرانسانی و نقض حقوق بشر و حقوق شهروندی به نظر ما و تاریخ، بایگانی خواهد شد. امیدوارم در روش هایی که برای ایجاد رقابت های صنفی، علمی، سیاسی و فرهنگی انتخاب می کنیم، قواعد بازی را به خوبی بشناسیم و در اجرای آن قواعد سعی کنیم رعایت انصاف و وجدان را داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه ۷ اسفند ماه آینده سالروز استقلال نهاد وکالت است، از جامعه وکلا خواست «یک جنبش عقلانی برای انسجام نهاد وکالت ایجاد کنند» و این نهاد با «شعور و شور» بتواند این روز را پاس بدارد و نهادی را که امروز به شکل مستقل این مسیر پرفراز و نشیب را طی کرده است همچنان حفظ و صیانت شود.
کوشا ضمن اظهار گلایه از انفعال بودن برخی وکلا در شرایط امروز بیان داشت: ما امروز در شرایط خاصی مسئولیت قبول کرده ایم که بسیاری از همکاران ما که می توانند به نهاد وکالت کمک کنند اما عافیت طلبانه در کناری نشسته و نظاره گرند که این اتفاق نوعی جفاست. اینکه با کاندیدا نشدن یا شرکت نکردن در جلسات یا قلم نزدن یا قدم نزدن و یا حرف نزدن شاید به نظرشان در این مقطع زمانی عملکرد درستی باشد اما باید بدانند تاریخ قضاوت خوبی نسبت به آن ها نخواهد داشت.
کوشا همچنین پیشکسوتان و فرهیختگان نهاد وکالت در سراسر کشور را به همراهی و همکاری فراخواند و بیان داشت: اگر امروز و در دوره های انتخاباتی هیئت رئیسه رای نیاوردیم. دلیل نمی شود به آنانی که به هیئت رئیسه راه یافتند کمک و یاری نرسانیم. با این انگیزه که این ها در این دوره وارد و آگاه به امور نیستند. باید همه را کمک کنیم.
وی همچنین با ابراز امیدواری از اینکه با یک مدیریت عقلانی و تدبیر انسانی و نگاه بین المللی می توان به درستی این نهاد را اداره کرد، افزود: امروز ما نیاز به عقلانیت داریم. مدیر عاقل و مدیر مدبر امروز گمشده ی ما عقل و عقلانیت است. آنچه که امروز موجب رنج ما در جامعه و از زمامداران مان می شود این است که به عقل توجه نمی کنند. احساسات، جناح بندی ها و یکسری خودستایی ها و خودبینی هاست که دارد حکومت می کند. اگر می خواهید که در تاریخ بمانیم و نسبت به ما قضاوت خوبی شود. بایستی به عقلانیت رجوع کنیم.
گفتنی است این دومین نشست در ورود به موضوع روابط عمومی کانون های وکلاست که در شهر بوشهر برگزار شد و نشست اول در تهران برگزار شده بود. به گفته دکتر جعفر کوشا خروجی خوبی هم به همراه داشت.
لازم به یادآوری است سخنرانان اصلی این همایش ابتدا دکتر سیروس شهریاری دبیر علمی همایش بود که به بیان اهداف برگزاری همایش ملی روابط عمومی کانون های وکلا و اهمیت این اتفاق مهم پرداخت. سپس دکتر بهرام فرهمند صابر رئیس کانون وکلای دادگستری استان بوشهر ضمن خوش آمدگویی به مهمانان به اهمیت پرداخت کانون های وکلا به امر روابط عمومی اشاره کرد. سپس دکتر جعفر کوشا رئیس اسکودا به اهمیت ارتباط موثر کانون وکلا و نهاد وکالت با مردم تاکید و راهکارها و پیشنهادهایش را ارائه داد. بعد از آن دکتر حمید شکری خانقاه به عنوان رئیس گروه تخصصی روابط عمومی باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانه ای یونسکو ـ ایران به تشریح راهکارها و پیشنهادها و انتقادهایش نسبت به امر روابط عمومی در ایران و تاکید بر تصویب قانونی برای انسجام نظام یکپارچه ارتباطاتی و آموزش تخصصی در این زمینه پرداخت. و در پایان هر کدام از روسای کانون ها و مدیران روابط عمومی که برای حل دغدغه هایشان در حوزه ی روابط عمومی پیشنهاد و انتقادی داشتند به ایراد سخنرانی پرداختند.
- منبع خبر : پایگاه خبری دادورزی
Thursday, 21 November , 2024