محمد اسدی ؛ مدیر موسسه داوری «صلحبان مهر پارسی» بخش دوم پایگاه خبری دادورزی: قانونگذار در مواد ۴۵۴ الی ۵۰۱ قانون آیین دادرسی مدنی به موضوع داوری پرداخته است. و بعد از انقلاب اسلامی نیز حتی اقدام به تاسیس نهاد شورای حل اختلاف نمود اما می بینیم که در عمل، نتیجه مطلوب حاصل نشده است.متاسفانه […]
محمد اسدی ؛ مدیر موسسه داوری «صلحبان مهر پارسی»
بخش دوم
پایگاه خبری دادورزی: قانونگذار در مواد ۴۵۴ الی ۵۰۱ قانون آیین دادرسی مدنی به موضوع داوری پرداخته است. و بعد از انقلاب اسلامی نیز حتی اقدام به تاسیس نهاد شورای حل اختلاف نمود اما می بینیم که در عمل، نتیجه مطلوب حاصل نشده است.متاسفانه بر خلاف انتظار، علیرغم اینکه داوری در فرهنگ ما ایرانیان ریشه دارد اما امروزه چندان شناخت و آشنایی و الفتی با این نهاد مفید و موثر نداریم. در حالیکه داوری روشی انعطاف پذیر است که به اراده ی طرفین دعوی، احترام گذاشته و با فواید بی شمار خود به حل و فصل اختلاف می پردازد. چرا که حل اختلاف در محیطی دوستانه و آرام همراه با انتخاب قاضی خصوصی (داور) و همچنین به صورت تخصصی علاوه بر فواید بی شماری که به آن اشاره شد، موجب ایجاد صلح و سازش و دوستی در بین مردم خواهد شد که این دقیقا در راستای عدالت خواهی و انصاف است.
بنابراین با توجه به سیاست کلی نظام و در راستای سیاست کلی قضازدایی و اعتماد سازی مردم، ترویج نهاد داوری امری ضروری و عقلانی به نظر می رسد. اکنون تاسیس موسسات داوری و برگزاری دوره های آموزشی در قالب کارگاه، امری پسندیده و لازم است اما ناکافی به نظر می رسد. چرا که فرهنگ سازی و ترویج فرهنگ داوری و تهیه ساز و کار همکاری دادگستری با موسسات داوری امری ضروری است که تاکنون به نحو مطلوب انجام نشده است. هر چند که معاونت محترم پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان بوشهر اقدام به تشکیل کانون داوری و برگزاری کارگاه های آموزشی نمود که البته بخش امور داوری دادگستری این روند را ادامه داد. اما همکاری و نظارت بیشتری در جهت ارتقا فرهنگ داوری در سطح استان و جامعه را می طلبد. بدین ترتیب ارتقا ترویج فرهنگ داوری و توانمند شدن موسسات داوری آرزوی ماست.
- منبع خبر : پایگاه خبری دادورزی
https://daadvarzi.ir/?p=5892
Friday, 27 December , 2024