وفق ماده ۵۴۹ قانون مجازات اسلامی، میزان دیه در ابتدای هر سال از سوی رئیس قوه قضاییه تعیین و اعلام میشود، با توجه به افزایش نرخ دیه در ابتدای هرسال، تعهدات بیمه گزاران در قبال خسارتهای احتمالی وارده به اشخاص ثالث نیز افزایش مییابد و این سخن به میان میآید که آیا میبایست نسبت به […]
وفق ماده ۵۴۹ قانون مجازات اسلامی، میزان دیه در ابتدای هر سال از سوی رئیس قوه قضاییه تعیین و اعلام میشود، با توجه به افزایش نرخ دیه در ابتدای هرسال، تعهدات بیمه گزاران در قبال خسارتهای احتمالی وارده به اشخاص ثالث نیز افزایش مییابد و این سخن به میان میآید که آیا میبایست نسبت به بیمه نامههای صادر شده در سال گذشته الحاقیه افزایش دیات و از سویی افزایش تعهدات بیمه نامه صادر شود یا خیر؟
امیر جنگجوی وکیل دادگستری در گفتگو با میزان بیان داشت، بین انواع بیمه نامههای صادره تفاوت وجود دارد. نخست در ارتباط با بیمه نامه شخص ثالث (اتومبیل) باتوجه به اینکه بیمه نامهای است متداول و عموم مردم با آن آشنا هستند، می پردازم که در این بیمه نامه سه تعهد وجود دارد:
۱- تعهد جانی در قبال اشخاص ثالث
۲- بیمه نامه حوادث راننده مسبب حادثه
۳- تعهد مالی در قبال اشخاص ثالث.
در ارتباط با تعهد جانی در قبال اشخاص ثالث که شخص بیمه گزار ملزم به خرید بیمه نامه به حداقل دیات تعیینی در زمان صدور بیمه نامه میباشد و با تصویب قانون بیمه اجباری خسارات وارده به اشخاص در سال ۱۳۹۵ با تغییر سال و افزیش دیات، دیگر نیازی به افزایش دیات و صدور الحاقیه نمیباشد و شرکتهای بیمه ملزم به پرداخت دیات به اشخاص ثالث به نرخ روز میباشند.
در ارتباط با تعهد جانی در قبال راننده مسبب حادثه، از آنجا که این بخش از بیمه نامه از نوع بیمه نامه حوادث میباشد. بنابراین تعهدات شرکتهای بیمه نیز تا سقف سرمایه بیمه نامه میباشد، بنابراین در این بخش از بیمه نامه بیمه گزار میبایست با افزایش دیات در سال جدید، الحاقیه افزایش تعهدات تا سقف حداقل دیه مرد مسلمان در ماههای عادی را خریداری نماید. در غیر اینصورت حداکثر تعهد شرکتهای بیمه مبلغ مندرج در بیمه نامه میباشد.
این وکیل دادگستری افزود، در ارتباط با تعهد مالی در قبال اشخاص ثالث نیز بیمه گزار وفق ماده ۸ قانون بیمه اجباری خسارات وارده به اشخاص ثالث مصوب ۱۳۹۵، ملزم به خرید بیمه نامه حداقل به میزان ۲.۵ درصد دیات تعیینی میباشد و از آنجا که با افزایش دیات در سال جدید میزان ۲.۵ درصد نیز افزایش مییابد در این بخش از بیمه نامه نیز میبایست الحاقیه افزایش سرمایه صادر شود. در غیر اینصورت حداکثر تعهد شرکتهای بیمه مبلغ مندرج در بیمه نامه است.
در خصوص سایر بیمهها از جمله بیمههای مسئولیت که خود نیز انواع مختلفی دارد از قبیل بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان- بیمه نامه حرفهای پزشکان و … از آنجا که مقرره قانون بیمه اجباری صرفاً در خصوص حوادث رانندگی میباشد این قبیل از بیمه نامه نیز مشمول افزایش دیات میباشند؛ و میبایست برای بیمه نامههای صادره الحاقیه صادر گردد.
- منبع خبر : خبرگزاری میزان
Friday, 22 November , 2024