دادورزی: دادستان دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان بوشهر عصر سه شنبه ۲۹ خرداد ماه در نشست هم اندیشی اصحاب رسانه استان با موضوع چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که در سالن اجتماعات اداره کل ارشاد بوشهر برگزار شد، در جمع خبرنگاران، گفت: نیامده ام هشدار و اخطار بدهم! نگران این موضوعات نباشید. فقط برای […]

دادورزی: دادستان دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان بوشهر عصر سه شنبه ۲۹ خرداد ماه در نشست هم اندیشی اصحاب رسانه استان با موضوع چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که در سالن اجتماعات اداره کل ارشاد بوشهر برگزار شد، در جمع خبرنگاران، گفت: نیامده ام هشدار و اخطار بدهم! نگران این موضوعات نباشید. فقط برای عنوان کردن توقعات دستگاه قضایی حضور یافتم و هیچ تحلیل سیاسی هم ندارم.

عمار شهنیایی اظهار داشت: مهم ترین توقعی که ما از اهالی رسانه داریم این است که حتما نسبت به قوانین جزائی صنفی و حرفه ای خودشان اشراف داشته باشند. در فقه هم تاکید شده ما در هر کاری که می خواهیم وارد شویم. حتما باید چارچوب ها، قوانین و مقررات را اشراف داشته باشیم. تا مشکلی پیش نیاید.

شهنیایی با اشاره به اینکه در حرفه روزنامه نگاری سه قانون بسیار مهم وجود دارد که اگر اهالی رسانه به آن توجه داشته باشند در طول فعالیت شان هیچ مشکلی به وجود نمی آید، افزود: این توقع وجود دارد که اهالی رسانه با حوصله و دقت نسبت به این قوانین اشراف داشته باشند تا مشکلی برای کسی ایجاد نشود.

این مقام قضایی استان رعایت قانون مطبوعات، قانون جرائم رایانه ای، قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات و آیین نامه اجرایی آن را در امر اطلاع رسانی از جمله این قوانین برشمرد و گفت: کمتر دیده ام که اصحاب رسانه از ظرفیت قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات استفاده کنند.

هیچ گونه اعلام جرمی از مجموعه دادستانی استان بوشهر، علیه رسانه ها مطرح نشده است

عمار شهنیایی در پاسخ به پرسش خبرنگار دادورزی مبنی بر اینکه دادستانی استان به عنوان نماینده جامعه از جمله رسانه ها چگونه توانسته است در حمایت از این قشر اثرگذار باشد، اظهار داشت: در طول این یکسالی که در این سمت قرار دارم هیچ گونه اعلام جرمی از مجموعه دادستانی استان بوشهر چه در مرکز استان و چه در سایر شهرستان ها علیه رسانه ها مطرح نشده است. قبل از من هم در دوره های دیگر هم به همین منوال پیش رفته است. این خودش نوعی حمایت است! چه حمایتی بالاتر از این.

شهنیایی افزود: اگر از گوشه کناری شنیدید که علیه مدیرمسئولی یا خبرنگاری به عنوان مطلع یا متهم به دادگاه احضار شده است به خاطر کار رسانه ای اش نبوده! از مجموعه دادستانی ما اعلام جرم نداشتیم اما از مجموعه هایی هم که بنا بر تکلیف و وظیفه سازمانی شان به اهالی رسانه اخطار داده شده است قطعا تاکید بر اجرای قانون بوده است. نه ایجاد محدودیت رسانه ای. برای این بوده که اهالی رسانه قوانین و مقررات را رعایت کنند.

وی با تاکید بر اینکه دادگستری مرجع عام رسیدگی به تظلمات است و همه افراد می توانند شکایت کیفری مطرح کنند، بیان داشت: هرگاه شکایتی مطرح می شود ما تکلیف داریم رسیدگی کنیم. و تاکید می کنم اگر فردی که حرفه رسانه ای دارد به دادگاه احضار شده به خاطر کار رسانه ای اش احضار نشده است. جرمی عمومی مرتکب شده که باید در مجموعه دادسرا به آن رسیدگی شود. ممکن است قبلش هم از نهادهای نظارتی تذکر دریافته کرده باشد.

دادستان دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان بوشهر با ابراز خرسندی از اینکه در استان بوشهر ما صاحب یک فضای سالم در فضای رسانه ای هستیم، گفت: اینکه گفتم در این مدت هیچ اعلام جرمی نبوده نه اینکه هنر ما بوده است. بلکه این از خوبی شما اهالی رسانه بوده. از این جهت که رسانه های استان هم به تبع آب و خاکش مانند مردمانش نجیبند و ما در حوزه رصد تخلفات رسانه ای با «عدم» جرم مواجه هستیم. هیچ مشکلی در حوزه رسانه ها نداریم. چون کارشان را به نحو احسن انجام می دهند.

قبل از نقد یک مجموعه دولتی به قوانین و اختیارات سازمانی آن ها آگاه باشید

عمار شهنیایی با اشاره به بحث انتخابات اظهار داشت: توقع این است که همه رسانه ها شرع، قانون و اخلاق را رعایت کنند. قبل از آن از سوی نهادهای نظارتی تذکر داده می شود. اگر اثر نکرد آن موقع دستگاه قضایی تکلیف دارد که به وظیفه قانونی خودش عمل کند.

وی افزود: خواهش می کنم قبل از آنکه نقدی بر مجموعه ای دولتی وارد و آن را منعکس کنید، اختیارات و وظایف قانونی آن سازمان را مطالعه کنید. صددرصد اشراف منظورم نیست اما در موردش خوب تحقیق کنید! گاهی نقدهایی را می بینم که اعتبار روزنامه نگاری را هم زیرسوال می برد. با اهل فن آن مجموعه مشورت کنید. قوانین و مقررات و محدودیت هایش را در نظر بگیرید و بعد دست به نقد شوید.

وعده های مسئولان را در یک وقت نظارتی پیگیری کنید!

عمار شهنیایی گفت: در دستگاه قضایی و در رسیدگی به پرونده هایمان اصطلاحی حقوقی داریم به نام «وقت نظارت» یعنی برای مثال دستوری به مرجعی داده ایم برای اینکه آن پرونده از روال کار خارج نشود، وقت یادآوری یا همان وقت نظارت هم برایش در نظر گرفته ایم. برای مثال ده روز دیگر باید نتیجه این پرونده به نظر ما برسد و ما می بینیم که آیا آن دستور انجام شده است یا خیر.

وی افزود: خواهش می کنم برای اینکه به نتیجه مطلوب در امر اطلاع رسانی موثر برسیم که حق همه مردم هم هست، وعده هایی که مسئولین برای انجام کاری بیان می کنند را در یک «وقت متعارف» یا همان وقت نظارت بگذارید. و دنبال کنید که آیا این وعده به سرانجام رسید یا خیر؟

شهنیایی ادامه داد: نتیجه این وقت نظارتی آنجایی خودش را نشان می دهد که مسئولین دیگر در بیان وعده هایشان دقت می کنند. هر حرفی را بیان نمی کنند. برای جامعه ایجاد توقع نمی کنند. اگر این کار را انجام دهید خیلی موثر و نتیجه بخش است. بعضا ادعاهایی از این مسئولان مطرح می شود که ای کاش این خبرنگار یا روزنامه بعد از مدتی به سراغ این مسئول می رفت که آیا ادعایش را به نتیجه رسانده است یا خیر؟

این مقام قضایی بیان داشت: اهمیت چرایی پیگیری وعده مسئولان از این جهت است که اطلاعات صحیح به مردم دادن می تواند جزو یکی از مصادیق مهم حقوق عامه باشد. که مسئول در هر مقامی نباید به خودش اجازه دهد وعده هایی را مطرح کند که مشخص شود قادر به انجام آن نیست و شهروندان هم روی این وعده ها حساب باز کنند و با مشکلاتی در تصمیم گیری هایشان از لحاظ مادی و معنوی روبرو شوند.

عمار شهنیایی گفت: امیدوارم در این روزها که هر کدام وظیفه داریم امیدبخشی را چه با عملکردمان و چه با گفتارمان میان مردم تزریق کنیم. اهالی رسانه نیز با قلم فرسایی شان شهروندان را برای حضور باشکوه در انتخابات تشویق کنند چرا که موجب اقتدار ملی بیشتر ما می شود.

گفتنی است دادستان دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان در ابتدای سخنانش از حسن لاوری جانباز دوران دفاع مقدس و روزنامه نگار پیشکسوت هفته نامه نصیر بوشهر که مدتی است در بستر بیماری به سر می برد ادای احترام کرد و گفت: از گذشته رسانه های مکتوب را پیگیری می کردم و جناب حسن لاوری از جمله فعالین رسانه ای بود که همواره پیگیر محتوای رسانه ای ایشان و خود ایشان بودم. از خدای بزرگ برایشان آرزوی سلامتی دارم.

  • منبع خبر : پایگاه خبری دادورزی