مهران زاهدیان قاضی دادگستری دادورزی: ۱ـ اگر برخی از مالکین آپارتمان به نصب آسانسور راضی و برخی دیگر ناراضی باشند، نصب آسانسور تحت چه شرایطی میسر است؟ ۲ـ مالکین طبقه همکف یا زیرین آیا تکلیفی به پرداخت هزینه های آسانسور دارند یا خیر؟ نخست با توجه به اطلاق و عموم عبارت «امور مربوط به قسمت های مشترک» […]

مهران زاهدیان قاضی دادگستری

دادورزی: ۱ـ اگر برخی از مالکین آپارتمان به نصب آسانسور راضی و برخی دیگر ناراضی باشند، نصب آسانسور تحت چه شرایطی میسر است؟ ۲ـ مالکین طبقه همکف یا زیرین آیا تکلیفی به پرداخت هزینه های آسانسور دارند یا خیر؟

نخست با توجه به اطلاق و عموم عبارت «امور مربوط به قسمت های مشترک» در ماده ۶ قانون تملک آپارتمان ها مصوب ۱۳۴۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی، چنانچه قرارداد دیگری بین مالکان ساختمان وجود نداشته باشد و اکثریت مالکان واحدهای آپارتمانی موافق نصب آسانسور در قسمت مشاعات باشند، نصب آسانسور به تصمیم اکثریت یاد شده در صورتی که بیش از نصف مساحت تمام قسمت های اختصاصی را مالک باشند، مطابق حکم ماده یاد شده است و در فرض سوال، مخالفت یکی از مالکان با این امر با رعایت شرایط فوق، موثر در مقام نیست.

دوم با توجه به قسمت اخیر ماده ۲ قانون تملک آپارتمان ها مصوب ۱۳۴۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی و ملاک تبصره ۳ ماده ۴ (اصلاحی ۱۳۷۶) این قانون و مفاد مواد ۳ و ۲۳ آیین نامه اجرایی آن مصوب ۱۳۴۷/۲/۸ با اصلاحات و الحاقات بعدی؛ از آنجا که مالک های واحدهای زیرزمین و یا همکف استفاده مستمر و متعارفی از آسانسور ندارند، در تأمین و پرداخت هزینه های نصب، تعمیر و نگهداری آسانسور تکلیفی ندارند. (نظریه مشورتی شماره ۷/۱۴۰۲/۹۹۹ مورخ ۱۴۰۳/۰۵/۲۷ )

 

 

  • منبع خبر : پایگاه خبری دادورزی