دادورزی ـ راضیه عقیلی مهر: اخیرا شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر طی اطلاعیه ای از شهروندان بوشهری درخواست کرده است با شناسایی مزارع غیرمجاز استخراج رمز ارز و معرفی سوءاستفاده کنندگان از پاداش نقدی این شرکت بهره مند شوند. این شرکت در این اطلاعیه منتشر شده در برخی رسانه ها و فضای مجازی از […]

دادورزی ـ راضیه عقیلی مهر: اخیرا شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر طی اطلاعیه ای از شهروندان بوشهری درخواست کرده است با شناسایی مزارع غیرمجاز استخراج رمز ارز و معرفی سوءاستفاده کنندگان از پاداش نقدی این شرکت بهره مند شوند. این شرکت در این اطلاعیه منتشر شده در برخی رسانه ها و فضای مجازی از شهروندان خواسته است، مزارع غیرمجاز استخراج رمز ارز را با ذکر آدرس دقیق محل و تعداد تقریبی ماینرها شناسایی کنند و ضمن معرفی سوءاستفاده کنندگان در صورت درستی گزارش تخلفات، از شرکت توزیع برق استان بوشهر به ازای هر یک دستگاه ماینر غیرمجاز از ده میلیون ریال تا سقف پانصد میلیون ریال پاداش نقدی دریافت نمایند.

آثار زیان بار ناشی از استخراج غیرمجاز رمزارزها بر شبکه برق پوشیده نیست. بر اساس داده اطلاعات مجری طرح نظارت و ساماندهی استخراج رمز ارز، باید معادل مصرف ۴۱۰ واحد مسکونی برق به مصرف برسد تا یک بیت کوین استخراج شود. اگر این تولیدات با مدل های قدیمی انجام گیرد تقریبا به طور متوسط هر ماینر به اندازه یک کولر گازی در مناطق گرمسیر جنوبی مصرف برق دارد. شاید این بهترین مثال و اطلاعات ممکن برای درک آثار زیان بار ماینرهای غیرمجاز بر شبکه توزیع برق استان و ایجاد نوسانات برقی برای ما بوشهری هاست که  روزهای گرم و شرجی تابستان را با دمایی بالای ۷۰ درجه سانتی گراد تجربه می کنیم.

اما این اطلاعیه موجب واکنش برخی کاربران در فضای مجازی شده است. کاربران معتقدند گزارش ماینرهای غیرمجاز با توجه به ویژه گی خاصی که به لحاظ نگهداری و موقعیت و بهره مندی دارد، در مقابل دریافت مبلغ پاداش تعیین شده شرکت توزیع برق، اندک است. همان طور که با یک مثال عنوان شد یک دستگاه ماینر غیرمجاز که از مدار خارج شود، معادل خاموش کردن یک کولر گازی در مناطق گرمسیری است و باید توجه داشت ارزش و قیمت کولر گازی در دمای ۷۰ درجه گرم و شرجی بوشهر بیش از این مبلغ پاداش، ارزش دارد. از طرفی پیگیری برای شناسایی این دستگاه و مزارع استخراج، خودش دغدغه دیگری است و به طور حتم شرکت محترم توزیع برق به این امر واقف است که برای شناسایی فرد متخلف باید به شیوه های هوشمند تسلط و آگاهی داشت. وگرنه افراد عادی نمی توانند چندان کمکی برای شناسایی متخلفان داشته باشند. مگر اینکه فرد سوءاستفاده گر از دوستان و خویشان نزدیک شان باشد و مطمئن باشند استخراج غیرمجاز است. این امر البته نگرانی های زیادی هم به دنبال خواهد داشت. مهم اینکه موجب ایجاد سوءتفاهم می شود. اما مهم تر اینکه چگونه راضی شود، دوست و فامیل سوءاستفاده گر خود را به شرکت توزیع برق استان معرفی کند و پاداش بگیرد یا وجدانش را زیرپا بگذارد و این اتفاق را نادیده بگیرد و اجازه دهد فرد متخلف (دوست یا فامیل) عدالت اجتماعی را زیر پا بگذارد و از انرژی برق استان سواستفاده کند. به طور حتم در این دو راهی نور عدالت بر او حاکم است و منافع اجتماعی را به منافع شخصی ترجیح خواهد داد و به نفع مردم و استان اقدام خواهد کرد. اما برای همان یک درصد هم می توان حقی قائل شد و روشی پیش گرفت که این مردم یک درصد در دو راهی پاداش یا مجازات قرار نگیرند؟ با توجه به شاخص های فنی بهره مندی از شبکه برق به نظر بهتر است امر شناسایی متخلفان به عهده متولیان و متخصصان شبکه توزیع برق، دستگاه قضایی و امنیتی استان باشد و مردم را از این مسئولیت مبرا کنید و با روش های پیشگیرانه برای مثال اهداء کنترهای هوشمند برق به منازل مسکونی و تجاری و … نسبت به  محدوده استفاده از شبکه برق آگاهی یافته و مواردی که مشکوک است را شناسایی و پیگیری کنید. تصور نمی شود انتشار این قبیل اطلاعیه ها کاری از کار پیش ببرد. مگر ردپای دشمنی و اختلاف میان دوست یا فامیل موجب معرفی فرد متخلف به متولیان شود.

به طور حتم مجازات های در نظر گرفته شده برای متخلفان استخراج غیرمجاز رمز ارزها و انتشار میزان انرژی مصرفی و قیمت پرداختی آن و برگزاری دادگاه های علنی برای ضبط و امحا و بررسی موقعیت و شخصیت حقیقی یا حقوقی سوءاستفاده گران می تواند علاوه بر راه های فنی و پیشگیرانه، راهکار منطقی و تاثیرگذاری برای جلوگیری یا کاهش تحقق این جرم دیجیتالی باشد.

  • منبع خبر : پایگاه خبری دادورزی