سمانه نادعلی زاده وکیل دادگستری اقرار به وصول (دریافت) مهریه: دادورزی: در این حالت باید خانم به دفتر اسناد مراجعه کند و اقرارنامهای مبنی بر دریافت مهریه تنظیم کند. با تنظیم این سند خانم اقرار میکند که همه مهریه خود یا بخشی از آن را دریافت کرده است و دیگر آقا مسئولیتی در قبال پرداخت […]
سمانه نادعلی زاده وکیل دادگستری
اقرار به وصول (دریافت) مهریه:
دادورزی: در این حالت باید خانم به دفتر اسناد مراجعه کند و اقرارنامهای مبنی بر دریافت مهریه تنظیم کند. با تنظیم این سند خانم اقرار میکند که همه مهریه خود یا بخشی از آن را دریافت کرده است و دیگر آقا مسئولیتی در قبال پرداخت مهریه ندارد.
هبه مهریه:
هبه به معنای بخشیدن و هدیه دادن است. در این حالت خانم به دفتر اسناد مراجعه میکند و سند هبه مهریه را با اختیار خود امضا میکند. وقتی شخصی مالی را با اختیار خود به دیگری ببخشد میتواند از بخشش آن صرفه نظر کند. پس هبه مهریه قابل رجوع است.
بذل مهریه:
بذل هم به معنای بخشیدن، هدیه دادن و یا اعطا کردن است. بذل مهریه بیشتر در طلاق خلع و مبارات مورد استفاده قرار میگیرد.این نوع از طلاق به دلیل کراهت خانم از زندگی مشترک است که در آن با بخشیدن تمام یا بخشی از مهریه از آقا طلاق میگیرد. البته در این نوع از مهریه هم امکان رجوع از بخشش مهریه و دادخواست رجوع از بذل مهریه وجود دارد.
ابراء مهریه:
ابراء به حالتی گفته میشود که خانم بدون نیاز به همراهی یا رضایت آقا به دفتر ثبت اسناد مراجعه میکند و سند ابراء مهریه را تنظیم و امضا میکند. در این حالت دیگر دینی نسبت به پرداخت مهریه بر گردن آقا نیست و امکان رجوع ندارد.
در صورتی که طلاق در ازای بذل مهریه باشد زن میتواند تا قبل از تمام شدن مدت عده از مهریه بذل شده رجوع کند و مرد هم میتواند از طلاق رجوع کند.ولی اگر بخشش مهریه به صورت ابراء یا اقرار به دریافت مهریه باشد دیگر امکان رجوع وجود ندارد.
اگر در زمان بخشش مهریه کلماتی مثل ابراء صلح یا دریافت به مهریه را بیان کردید دیگر امکان رجوع به مهریه تان وجود ندارد. اما کلماتی مثل هبه بذل یا بخشش را اگر استفاده کردید راه هایی برای رجوع به مهریه وجود خواهد داشت.
- منبع خبر : پایگاه خبری دادورزی
Friday, 27 December , 2024