راضیه عقیلی مهر دادورزی: رئیس کانون وکلای دادگستری استان بوشهر اخیرا در صفحه شخصی مجازی خود در متن کوتاهی نسبت به رفتار برخی وکلای دادگستری گلایه کرد. ایشان در این متن از همکاران وکیل خواسته است هنگام مراجعه به دفتر دادگاه ها با لحن و صدای آرام امور مرتبط با پرونده و دیگر امور را […]
راضیه عقیلی مهر
دادورزی: رئیس کانون وکلای دادگستری استان بوشهر اخیرا در صفحه شخصی مجازی خود در متن کوتاهی نسبت به رفتار برخی وکلای دادگستری گلایه کرد. ایشان در این متن از همکاران وکیل خواسته است هنگام مراجعه به دفتر دادگاه ها با لحن و صدای آرام امور مرتبط با پرونده و دیگر امور را مطالبه و پیگیری کنند. «سیروس شهریاری» در این متن تاکید کرده است همکاران وکیل با صدای بلند با دیگر همکاران یا کارمندان احوال پرسی نکنند و از مراجعه غیرضروری، بحث و پرسش و پاسخ، تعریف خاطره، شعرخواندن، بحث فوتبال، بحث سیاست، رفع اشکال حقوقی، پاسخ تلفن و دیگر موارد در محیط دادگاه خودداری نمایند. رئیس کانون وکلای دادگستری استان بوشهر پیش از این نیز نسبت به نحوه پوشش وکلای عضو کانون در محیط محاکم و مجموعه دادگاه ها در کانال مرتبط با وکلا پیامی را حسب تماس های مکرر مسئولین دادگستری منتشر کرده بود که در این پیام اهمیت پوشش و ظاهر وکلا را نشان دهنده احترام به نظام قضایی و اصول اخلاقی دانست. شهریاری از جمله وکلای پیشرو و مشتاق برای پوشیدن ردای باستانی وکالت در دادگاه ها است.
اما باید به نکته مهم تری اشاره کرد که متن گلایه آمیز رئیس کانون وکلای دادگستری استان بوشهر خطاب به همکاران وکیل بهانه طرح آن در این مجال است و البته نقد حال این روزگار ماست. موضوع مبتلابهی که نه فقط جامعه وکالتی را درگیر خود کرده است بلکه عموم جامعه را در هر جایگاه اجتماعی و فردی دست خوش تغییر و تحولی کرده است که در آن به وضوح نقض حقوق شهروندی مشخصه شده است! و موارد این نقض در متن یادداشت گلایه آمیز این وکیل دادگستری هم اشاره شده است.
حفظ آداب معاشرت و اصول رفتاری در هر شغل و جایگاه اجتماعی علاوه بر عنوان شغلی از اهمیت زیادی برخوردار است و مانند نحوه پوشش، معرف جایگاه، شخصیت، تمایز و احترام نخست به خود و جامعه است. حرفه وکالت به دلیل مسئولیت سنگین مدنی و کیفری که دارد از حساسیت و پیچیده گی خاصی برخوردار است. داشتن دانش روز و تسلط بر احکام قانون از ابزار و ضروریات این شغل است و افرادی که به این جایگاه می رسند چون به نوعی با جان و مال و آبروی مردم مرتبط هستند، از احترام خاصی برخوردارند. از این رو وقوع هر رفتاری که در عرف جامعه حقوقی و وکالتی تعریف نشده باشد و شأن و احترام این جایگاه را نقض کند، نگاه جامعه را نسبت به آن وکیل و اگر تکثر یابد، نسبت به جامعه وکالت تغییر می دهد. جامعه تماشاگر این گونه رفتارهای ضد صنفی است و فراموش نمی کند. استفاده از زبان محترمانه و مودبانه در تمامی مکالمات و مراودات، خودداری از تمسخر و کلام توهین آمیز نسبت به همکاران وکیل و موکل، احترام به همکاران وکیل در پرونده های روبرو و همکاری با آن ها به طور حرفه ای، رعایت اصول اخلاقی و قانونی در ارتباط با همکاران وکیل از جمله اصول حرفه ای است که رعایت آن شأن وکالت را حفظ می کند. در مورد آخر برخی وکلا گلایه دارند بحث اعلام وکالت وکیل در پرونده همکار خود است. به این ترتیب که همکارشان با اشخاصی که وکیل گرفته اند وارد بحث شده و به شخص عنوان می کنند اگر وکیل شما بودم، این کار را انجام می دادم یا این کار را انجام نمی دادم و وکیل شما کوتاهی کرده است و حتی به او وعده ارتباط با قاضی برای پیگیری مثبت پرونده می دهند!
در ادبیات فاخر فارسی به وکیل دادگستری، «دادگیر» می گویند. دادگیر باید افزون بر حفظ و تسلط بر اصول حرفه ای، هزار برابر در نحوه رفتار و پوشش خود توجه داشته باشد. اهمیت این نگاه در بروز حوادثی است که در قالب مصداق می توان به آن اشاره کرد. برای مثال وقتی خبری منتشر شد که در آن یک وکیل دادگستری همسرش را به قتل رسانده بود یا یک وکیل دادگستری مرتکب جرم جعل و کلاهبرداری شده بود یا دیگر جرائم، جامعه و افکار عمومی نسبت به آن واکنش تندی نشان داد. چون عموم جامعه وکیل دادگستری را از ارکان دستگاه قضایی می داند و بروز کوچکترین رفتار از جامعه وکالت و قضا که در آن جایگاه محترم دادگستری و دادگری را مورد تعرض قرار دهد، تاب تحمل ندارد. تکثر و ادامه اینگونه رفتارها به تدریج اعتماد مردم نسبت به نهاد وکالت و دستگاه تظلم خواهی را کاهش می دهد.
- منبع خبر : پایگاه خبری دادورزی
Wednesday, 25 December , 2024