افزایش استفاده از گوشیهای هوشمند زندگی روزمره را آسانتر کرده، اما غفلت از امنیت این ابزار مهم میتواند شما را در معرض کلاهبرداریها و حملات سایبری قرار دهد. با رعایت نکاتی مانند فعالسازی رمز عبور قوی، استفاده از احراز هویت دو مرحلهای و بهروزرسانی سیستم عامل، امنیت دستگاه خود را تضمین کنید. افزایش روزافزون استفاده […]
افزایش استفاده از گوشیهای هوشمند زندگی روزمره را آسانتر کرده، اما غفلت از امنیت این ابزار مهم میتواند شما را در معرض کلاهبرداریها و حملات سایبری قرار دهد. با رعایت نکاتی مانند فعالسازی رمز عبور قوی، استفاده از احراز هویت دو مرحلهای و بهروزرسانی سیستم عامل، امنیت دستگاه خود را تضمین کنید.
افزایش روزافزون استفاده از گوشیهای هوشمند در سراسر جهان، این ابزار را به عنوان بخشی از زندگی روزمره اکثر مردم تبدیل کرده است.
گوشیهای هوشمند به دلیل مفید بودن، در دسترس بودن و سهولت استفاده، جزیی جداناپذیر از زندگی غالب افراد شده است. اما راحتی استفاد از آن باعث شده به اهمیت امنیت تلفن همراه توجه کافی نشود و حتی گاهی فراموش شود.
با گسترش فناوری و پیشرفت تکنولوژی، کلاهبرداران نیز از این غافله جانمانده و مجرمان سایبری دائما طعمههای خود را به صورت دیجیتالی از هر نقطه از جهان هدف قرار میدهند. به همین جهت اطلاع از روشهای مناسب در حفظ امنیت گوشیهای هوشمند از موضوعات بسیاری مهمی است که کاربران آن برای پیشگیری و مقابله با تهدیدات سایبری باید به آن توجه داشته باشند.
راهکارهای حفظ امنیت موبایل چیست؟
تلفن همراه خود را همیشه در حالت قفل بگذارید.
از روش احراز هویت و رمزهای عبور امن و قوی برای باز کردن تلفن همراه خود استفاده کنید.
از روش احراز هویت دو مرحلهای (۲FA)، استفاده کنید.
بر روی نرم افزارهای مهم خود رمز بگذارید.
رمزهای عبور را با دقت انتخاب و مدیریت کنید و از رمزهایی استفاده کنید که حدس زدن آن سخت است.
سیستم عامل گوشی هوشمند خود را بهروز رسانی کنید.
برنامهها را از منابع مورد اعتماد دانلود کنید.
از منابع غیررسمی و ناشناخته جهت نصب برنامه استفاده نکنید.
از نرم افزار و آنتی ویروس معتبر استفاده کنید.
حالت Remote Wipe (حفاظت از اطلاعات به صورت خودکار) گوشی را فعال کنید.
از فیلترشکنهای امن به جای پروکسی استفاده کنید.
برای امنیت بیشتر گوشی از Wifi امن استفاده کنید و مراقب وایفای عمومی باشید.
برای اکانتهای خود تایید رمز دو مرحلهای را فعال کنید.
یک حساب گوگل برای سیستم گوشی خود بسازید و فعال کنید.
بر فعالیت حسابهای کاربری خود نظارت داشته باشید.
بلوتوث را در صورت عدم استفاده خاموش کنید.
در حالت عادی، دسترسی سریع به دوربین یا میکروفون را غیرفعال کنید.
از دادهها و اطلاعات ارزشمند گوشی خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. این کار تضمین میکند که در صورت گم شدن، دزدیده شدن یا به خطر افتادن دستگاه، اطلاعات مهم خود را از دست نخواهید داد.
از مرورگرهای ایمن برای دانلود برنامهها استفاده کنید. «https://» در ابتدای آدرسهای وب برای اطمینان از ایمن بودن سایت است.
مراقب پنجرههای بازشو یا تبلیغاتی که میتوانند شما را به صفحات فیشینگ هدایت کنند، باشید.
مجوزهای نصب برنامه را بررسی کنید. هر برنامه ممکن است نیاز به دسترسی به دادههای خاصی داشته باشد. اما بسیاری از آنها مجوزهایی فراتر از آنچه نیاز دارند درخواست میکنند. مثلا، یک برنامه چراغ قوه نباید به مخاطبین دسترسی داشته باشد.
به طور کلی دقت داشته باشید که اطلاعات خود را در مورد امنیت تلفن همراه هوشمند خود را به روزرسانی کنید و از روشهایی که برای امنیت بیشتر دستگاه وجود دارد استفاده کنید.
- منبع خبر : خبرگزاری میزان
Sunday, 12 January , 2025