دادورزی: حقوقدانی برجسته و  وکیلی دادخواه بود. یکی از طرفداران سرسخت استقلال کانون های وکلای دادگستری شمار می رفت. بهمن کشاورز در دو بازه تاریخی، ریاست اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران موسوم به اسکودا را بر عهده داشت.  بنا بر گواه بسیاری از وکلا، یکی از  درخشان ترین دوره های اتحادیه سراسری کانون […]

دادورزی: حقوقدانی برجسته و  وکیلی دادخواه بود. یکی از طرفداران سرسخت استقلال کانون های وکلای دادگستری شمار می رفت. بهمن کشاورز در دو بازه تاریخی، ریاست اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران موسوم به اسکودا را بر عهده داشت.  بنا بر گواه بسیاری از وکلا، یکی از  درخشان ترین دوره های اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران در دوره ده ساله ریاست بهمن کشاورز رقم خورد. در واپسین روزهای فصل تابستان در خانواده‌ای صاحب‌نام متولد شد. پدرش کریم کشاورز، نویسنده و مترجم ای پر آوازه بود. روحیه عدالت طلبی و حقیقت جویی پدر در وجود بهمن نیز پدیدار شد. پدربزرگش «آقا محمد» مشهور به «وکیل التجار یزدی» هم مشروطه‌خواه و هم اهل فرهنگ و ادب بود. بهمن مسیری دیگر برگزید و نام خاندان کشاورز را در عرصه ای متفاوت جاودانه کرد. در دوران دبستان، کتاب سرنوشت او را برای همیشه تغییر داد. «جنایاتی که آمریکا را تکان داد» مجموعه ای از پرونده های «ساموئل لیبوویتز» بود که «آلبرت برناردی» ترجمه کرد. «مدحت امیدواری»، قاضی دادگستری، کتاب را به یکی از بستگان بهمن داد، او نیز صفحه به صفحه اش را با دقت خواند و شیفته وکالت شد.

بعد از دریافت مدرک از دارالفنون به دانشگاه تهران رفت و در رشته حقوق قضایی، لیسانس گرفت، سپس در مقطع کارشناسی ارشد رشته حقوق جزا و جرم شناسی از دانشگاه ملی فارغ التحصیل شد و در سال ۱۳۴۹ به کار کارآموزی پرداخت. چندی بعد با تعدادی از همکارانش، موسسه ای حقوقی تاسیس کرد. کشاورز در بهترین دانشگاه های ایران درس خواند. اما اعتقاد داشت در دانشگاه‌ها خبری نیست! نامه مشهوری به یکی از شاگردانش دارد که سرشار از توصیه هایی قابل تامل است. او دچار شدن به روزمرگی و فراموش کردن مطالعه و تحقیق را «آغاز پایان» می دانست. معتقد بود حقوق زنده و واقعی در دادگستری در جریان است و حقوقدان در نهایت باید وکیل یا قاضی باشد. حدود ۵۰ سال در دادگاه‌ها به دفاع از حقوق موکلان خویش پرداخت. آنچه نام بهمن کشاورز را در سطح جامعه مطرح کرد، دفاع از غلامحسین کرباسچی بود. البته وکلایی چون شاپور منوچهری، تاثیر پرونده جنجالی کرباسچی در شهرت آقای وکیل را جفا در حق او می دانستند و اتفاقا باور داشتند تسلط، صلابت و استواری کشاورز بر محبوبیت شهردار سابق پایتخت افزود. بعد از ۷۵ بهار، چشم از جهان فروبست؛ مردی که گودرز افتخار جهرمی، نخستین کانون وکلای دادگستری بعد از انقلاب، مرگ او را مرگ فضیلت قلمداد کرد.

منبع: دفترچه وکیل ایرانی، انتشارات بامداد نو، چاپ اول، ۱۴۰۰

  • منبع خبر : پایگاه خبری دادورزی