دادورزی: رئیس کانون وکلای دادگستری استان بوشهر در نشست خبری روز چهارشنبه یکم اسفندماه ۱۴۰۳ به مناسبت هفته وکیل در جمع خبرنگاران گفت: فارغ التحصیلان حقوق به دنبال شغل هستند. هر کجا برایشان ممکن باشد می روند. ما با وکلای مرکز وکلا و مشاوران مشکل نداریم؛ نسبت به ساختار قانونی جذب وکیل انتقاد داریم. وکلایی […]

دادورزی: رئیس کانون وکلای دادگستری استان بوشهر در نشست خبری روز چهارشنبه یکم اسفندماه ۱۴۰۳ به مناسبت هفته وکیل در جمع خبرنگاران گفت: فارغ التحصیلان حقوق به دنبال شغل هستند. هر کجا برایشان ممکن باشد می روند. ما با وکلای مرکز وکلا و مشاوران مشکل نداریم؛ نسبت به ساختار قانونی جذب وکیل انتقاد داریم. وکلایی که عضو مرکز وکلا هستند همگی همکار ما و مورد احترام ما هستند. آن ها گناهی ندارند. در بسیاری از پرونده ها وکلای ما و وکلای مرکز مشترکا وکالت می کنند.

سیروس شهریاری بیان داشت: مأموریت قوه قضاییه چیز دیگری است. قوه قضاییه باید قاضی تربیت کند نه وکیل؛ باید تعداد قضات را برای دسترسی مردم تسهیل کند نه تعداد وکلا را؛ قوه قضاییه باید تعداد شعبات و دادگاه ها را بیشتر کند.

شهریاری با تاکید بر اینکه وکالت حکومتی صحیح نیست و استقلال وکیل یک اصل بنیادین حقوق اساسی است، گفت: به تناسبی که از کانون وکلا، پروانه وکالت صادر می شود به همین میزان هم پروانه وکالت از قوه قضاییه (مرکز وکلا) صادر می شود. این سیستمی که پروانه وکالت وکیل را تایید و تمدید می کند خواه یا ناخواه روی فکر و رفتار وکیل تأثیر می گذارد. وکیل دائم دغدغه دارد که گزارشش رد نشود! این نوعی مخالفت بنیادین با حقوق اساسی مردم و موازین حقوقی است.

رئیس کانون دادگستری استان بوشهر گفت: کانون وکلای استان بوشهر همواره تعامل خوبی با دستگاه قضایی دارد و این روحیه تعامل گرایی متقابل از دستگاه قضایی هم رعایت می شود و بخشی از دلیل آن به اخلاق ما جنوبی ها برمی گردد که در هر حال به هم احترام می گذاریم.

شهریاری افزود: این تعامل به ویژه در دوران مدیریت دکتر مهدی مهرانگیز رئیس کل دادگستری استان بوشهر ملموس تر است. در جهت این تعامل در مورد محدودیت هایی که به تازه گی برای ورود وکلا به دادسرا و دادگاه ها ایجاد شده بود دادگستری قول همراهی و حل دغدغه های پیش آمده داد که هم اکنون در حال اجراست.

رئیس کانون وکلای دادگستری استان بوشهر با اشاره به اینکه نهاد وکالت در پیشبرد اهداف وکالت در سطح کلان با مشکلات عدیده ای روبرو است، بیان داشت: افرادی هستند که تمایل ندارند یک شغل مستقل به نام وکالت قوی باشد.

سیروس شهریاری گفت: در حال حاضر پروانه های صادر از کانون از لحاظ بین المللی در ایران تحریم نیستند. یعنی وکلای ما به راحتی می توانند همایش های ملی، روابط حقوقی ملی و اگر سایر قوانین ایجاد موانع نکنند هر نوع توافق نامه ای که نتیجه اقتصادی دهد ولی راجع به حوزه وکالت باشد، منعقد کنند.

وی افزود: دو ماه پیش کانون وکلای دادگستری بوشهر در کشور مکزیک تفاهم نامه همکاری حقوقی با کانون وکلای مکزیک را امضا کرد. کشوری که همسایه آمریکاست و بنا بر قانونی که بین مکزیک و آمریکا منعقد شده است مکزیک حق ندارد با ایرانی ها همکاری کنند. اما من به عنوان یک وکیل بوشهری به مکزیک رفته و تفاهم نامه ای امضا کرده ام. کاری که دولت ایران به دلیل تحریم ها نمی تواند انجام دهد.

این وکیل دادگستری اظهار داشت: این تفاهم نامه در زمینه همکاری آموزشی، سفر، اردو، تبادل تجربیات علمی، تبادل رسانه ای و خدمات سفرهای علمی و برگزاری رویدادهای بین المللی است. نکته قابل توجه این است که اگر یک شهروند ایرانی بخواهد به مکزیک برود بنا بر تعهدنامه ای که بین مکزیک و آمریکا وجود دارد، اجازه ورود ندارد. اگر اجازه ورود به مکزیک یافت می تواند راحت به آمریکا برود.

سیروس شهریاری افزود: ما با این تفاهم نامه اگر به سفارت مکزیک در تهران برویم. هر کدام از اعضا ما راحت می توانند به مکزیک سفر کنند. چون رئیس کانون وکلای مکزیک در حد دادستان کل کشور احترام و جایگاه دارد و نماد حقوقی یک کشور است.

شهریاری افزود: ضمن اینکه بنیاد فکری حقوق ایران هم مورد احترام است. هم از حیث شرعی و هم از حیث سابقه قوانین و تنظیم قوانین. بخشی از قوانین ما از سوئیس و فرانسه گرفته شده است. علاوه بر آن قوانین ما از لحاظ حقوق اسلامی نیز به برکت بزرگانی چون شیخ انصاری و شهید ثانی که کتاب هایشان از لحاظ فقهی قوی است مورد احترام قرار دارد.

این عضو هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری استان بوشهر عنوان کرد: وکلای استان بوشهر نسبت به بقیه استان ها، اخلاق اجتماعی خوبی دارند. این تشخیص از میزان مراجعات دادگاه انتظامی ما و نوع تخلفاتی که اشاره می کنند معلوم می کند که آن اخلاق اجتماعی و اسلامی در وکلای استان بوشهر نفوذ دارد که البته ناشی از فرهنگ ما جنوبی ها هم هست.

شهریاری با تاکید بر اینکه تا کنون در کانون بوشهر ابطال پروانه وکالت نداشتیم، گفت: به تازه گی یک یا دو مورد در دستور کار داریم. که وکیل عضو کانون ماست اما مربوط به استان ما نیست. اما تنزل درجه از پایه یک به پایه دو داشته ایم. یا تعلیق و معلق و محرومیت موقت داشتیم.

وی افزود: تخلفات وکلا در استان بیشتر حوزه مالی و با موضوع اتهام تبانی با سازمانی بوده و یا وعده هایی که وکیل با عنوان نتیجه قطعی مورد نظر موکل در پرونده بوده است. به طور کلی عدم نتیجه گیری و عدم تناسب حق الوکاله با توجه به قول و قرارهای بین وکیل و موکل علت عمده تعلیقات وکیل در کانون بوشهر بوده است.

شهریاری بیان داشت: افراد برای گرفتن وکیل رایگان می توانند با تائیدیه دو نفر از اهالی محل، شورا، بانی مسجد یا دهیار مبنی بر اینکه فاقد بضاعت مالی هستند به ما مراجعه کنند. کانون وکلا در قالب حمایت، تحقیق نمی کند و اعتماد می کند و به فرد بی بضاعت وکیل می دهد.

رئیس کانون وکلای دادگستری استان بوشهر با گلایه از اینکه سرانه تزریق وکلا به جامعه خیلی بیش از حد پرونده هایی است که در دادگاه موجود است،گفت: از دو نهاد موازی پروانه وکالت صادر می شود طبیعی است تعداد وکلا در جامعه افزوده می شود. خیلی از وکلای ما از حیث مسائل مالی دچار مشکل هستند. این ها قادر به اجاره دفتر نیستند. به صورت گروهی یا نوبتی یا در دفتر افراد دیگر به شکل ساعتی یا مجانی و دوستانه کار می کنند.

سیروس شهریاری افزود: وقتی یک وکیل فکر خوب اجتماعی پیدا می کند، بیکارتر می شود! یعنی هر چه می خواهیم بیشتر وکالت را مردمی و اخلاقی کنیم وکیل بیکارتر می شود تا وکیلی که وکالت را صرفا به شکل شغل می ببیند. وکیلی که بخواهد به دنبال نفقه زنی باشد که رها شده یا به دنبال حضانت کودکی باشد که سرپرست ندارد پولی دریافت نمی کند!

شهریاری گفت: وکیلی که بخواهد پرونده ای را از روی عقیده عدالت محورش بگیرد باید قید پول را بزند. وکلای ما این روزها دچار محدودیت هایی اقتصادی هستند. برخلاف واقعیت که تصور می شود وکلا درآمد کتمان شده دارند. برای وکیل پایانه های فروشگاهی می گذارند.

رئیس کانون وکلای دادگستری استان بوشهر اظهار داشت: با اینکه قراردادهای وکالت عمدتا به دادگاه اعلام می شود. ولی ماموران مالیاتی قانع به اعلام نمی شوند و به صورت علی الراس میزان مالیات را برای وکلا محاسبه می کنند. یا اسنادی مطالبه می کنند.

شهریاری گفت: اگر چه طبق قانون وکلا وکیل باید از حیث مسائل مالی منظم باشد. در پولشویی دخالت نکند، پنهان کاری نکند. ولی استعلام می کنند که برای مثال فلان وکیل ۳۰ پرونده در دادگاه دارد اگر بابت هر پرونده ۱۰ میلیون حق الوکاله دریافت کرده باشد که بشود ۳۰۰ میلیون معتقدند ۵۰ میلیون گرفته و وکیل رقم اشتباه به ما اعلام کرده است!

وی افزود: از روی تعداد پرونده ها محاسبه می کنند در حالی که وکلای ما به خاطر اینکه بتوانند کار کنند شاید از حق الوکاله، دو درصدش را نقد می گیرند که خیلی کم است و عمده آن را منوط می کنند به حصول نتیجه. از طرفی عمده پرونده ها یا صلح می شود یا به نتیجه نمی رسد یا اصلا رای هم صادر می شود ولی موکل حق الوکاله را پرداخت نمی کند!

رئیس کانون وکلای دادگستری استان بوشهر در مورد وضعیت بیمه درمانی وکلا عضو کانون گفت: وکلا خویش فرما هستند و باید خودشان در این مورد اقدام کنند. چندین شرکت خوب بیمه با تخفیف معرفی کردیم که به ما نرخ دادند منتهی خود وکلا به صورت انفرادی اقدام به پذیرش بیمه های درمانی نمی کنند. هیچ گونه وجه حقوقی هم پیش ما ندارند که کانون بتواند از حقوق شان کسر کند و خدمات بیمه درمانی ارائه دهد.

سیروس شهریاری گفت: وکلا حقوق بگیر ما نیستند. اگر وکلا حق بیمه سالانه شان را به کانون بپردازند ما با بیمه درمانی خوبی طرف قرارداد می شویم. بحث بیمه وکلا و بیمه درمانی مربوط به صندوق حمایت وکلاست که قانون آن نیاز به اصلاح دارد.

وی افزود: کسی که وارد صنف وکالت می شود از ابتدا می داند این صنف بیمه درمانی ندارد. خود کانون هم هیچ منابع مالی ندارد. ما حق عضویتی که از آن ها می گیریم خیلی پایین است. سرانه هر پروانه عضویت یک میلیون و پانصد هزار تومان در سال است. حالا خودتان حساب کنید قرار است ما با این مبالغ چرخ این کانون را بچرخانیم، حقوق کارمند و هزینه برق و … را چه کنیم.

شهریاری بیان داشت: اگر بتوانیم مبلغ حق عضویت را اضاف کنیم. موضوع بیمه را اضاف کنیم می توانیم مستقلا خدمات بیشتری به اعضاء ارائه دهیم.

همچنین رئیس کانون وکلای دادگستری استان بوشهر در مورد صرف هزینه برای همایش های اسکودا گفت: یکی از اشتباهات ما این است که بین وکیل و کانون نتوانیم تفاوت بگذاریم. کانون شخصیت حقوقی خودش را دارد و وکیل جایگاه خودش را دارد. من مدیر کانون هستم نه مدیر وکیل! چرا که اگر کانون قدرتمند و برای مردم شناخته شود و حوزه فعالیت اجتماعی اش بزرگ شود وکیل نیز از قبل این اتفاق بهره مند می شود.

سیروس شهریاری گفت: ما به همان دلیل که باید به وکیل کمک کنیم به همان دلیل هم باید و البته بیشتر به جایگاه کانون وکلا کمک کنیم. برخی اعضای ما فکر می کنند اگر پولی در حساب کانون است باید صرفا خرج وکلا شود. پس چطور مردم بفهمند کانون وکلایی هست؟ چگونه ما در رویه قضایی و در رفتار قضات تاثیر بگذاریم؟ چگونه در رسانه حضور یابیم؟ این ها همه خرج دارد.

رئیس کانون وکلای دادگستری استان بوشهر با تاکید بر اینکه در کانون وکلای بوشهر معمولا وکلا خودشان را بازنشسته نمی کنند، بیان داشت: در حال حاضر یک وکیل بازنشسته داریم که پایه حقوقی در حدود ۱۷ میلیون تومان دریافت می کند. البته اسکودا قرار است ضریب بازنشستگی را افزایش دهد. وکلا اگر ۳۰ سال کار کرده باشند می توانند خودشان را بازنشسته کنند. بعد از این دیگر اجازه کار ندارند.

سیروس شهریاری گفت: در کانون وکلا کمیسیونی به نام کمیسیون صلح و سازش داریم. این کمیسیون بسیار فعال است. تمام موکلینی که از وکلا رضایت ندارند. ابتدا به کمیسیون صلح و سازش که متشکل از معمرین و سرفیدان ماست، مراجعه می کنند و همان جا با مصالحه و گفت و گو قضیه حل می شود.

رئیس کانون وکلای دادگستری استان بوشهر با اشاره به اینکه عمدتا علت مراجعه افراد در این کمیسیون به خاطر مسائل مالی است، گفت: اگر اختلاف طرفین در این کمیسیون حل نشود موضوع را به دادسرای انتظامی ارجاع می دهیم. دادسرایی که بسیار با انضباط و مقررات رسیدگی می کند.

شهریاری گفت: دادسرای انتظامی متشکل از ۶ دادیار زیر نظر دادستان است. اگر نظری به مجرمیت داشته باشد کیفرخواست صادر می کند و موضوع در دادگاه انتظامی منتهی به رای می شود. رای دادگاه انتظامی قابل اعتراض در دادگاه عالی انتظامی تهران است. یعنی مسیر حل این اختلافات همه قانونی است.

  • منبع خبر : پایگاه خبری دادورزی