یاسر میرزاجعفری هرکس عمداً اشیاء منقول یا غیرمنقول متعلق به دیگری را تخریب نماید یا به هر نحو کلاً یا بعضاً تلف نماید و یا از کار اندازد مطابق ماده ۶۷۷ اصلاحی ۱۳۹۹/۲/۲۳ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی، به حبس از سه ماه تا یک سال و شش ماه و در صورتی که میزان خسارت […]

یاسر میرزاجعفری

هرکس عمداً اشیاء منقول یا غیرمنقول متعلق به دیگری را تخریب نماید یا به هر نحو کلاً یا بعضاً تلف نماید و یا از کار اندازد مطابق ماده ۶۷۷ اصلاحی ۱۳۹۹/۲/۲۳ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی، به حبس از سه ماه تا یک سال و شش ماه و در صورتی که میزان خسارت وارده یکصد میلیون (۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال یا کمتر باشد به جزای نقدی تا دو برابر معادل خسارت وارده محکوم خواهد شد.  چون خودرو مال منقول محسوب می‌شود، این ماده شامل آن است. اما اگر تخریب ماشین با شرایط خاصی انجام شود، ممکن است مجازات سنگین‌تری داشته باشد:

اگر با آتش‌سوزی باشد → ماده ۶۷۶ اعمال می‌شود: حبس از دو تا پنج سال.

اگر خسارت شدید مالی وارد شده باشد → دادگاه ممکن است علاوه بر حبس، پرداخت دیه یا جبران خسارت را هم حکم دهد.

اگر با تهدید یا درگیری همراه باشد → ممکن است جرائم دیگری مانند ایجاد رعب و وحشت یا اخلال در نظم عمومی هم مطرح شود.

شکوائیه

ریاست محترم دادسرای عمومی و انقلاب

اینجانب، [نام و نام‌خانوادگی شاکی]، فرزند [نام پدر]، به شماره ملی [شماره ملی]و ساکن [آدرس کامل]، بدین‌وسیله شکایت خود را علیه آقای/خانم [نام متشاکی]، فرزند [نام پدر]، ساکن [در صورت اطلاع، آدرس متشاکی]، به شرح زیر اعلام می‌دارم:

در تاریخ [تاریخ وقوع حادثه]، متشاکی با قصد و نیت قبلی، بدون هیچ‌گونه مجوز قانونی، اقدام به تخریب عمدی خودروی شخصی بنده با مشخصات [نوع خودرو، پلاک، رنگ و مدل]که در محل [نشانی دقیق محل وقوع جرم]پارک شده بود، نمود.

در نتیجه این اقدام، خسارات قابل توجهی به خودرو وارد شده که شامل [توضیح خسارات: شکستن شیشه، فرو رفتگی بدنه، آسیب به چراغ‌ها و…]می‌باشد. به پیوست، تصاویر مستند از خسارت وارده و گزارش کلانتری ارائه می‌گردد.

با توجه به اینکه عمل ارتکابی مطابق با ماده ۶۷۷ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مصداق بارز تخریب و اتلاف مال محسوب می‌شود و جرم مذکور قابل تعقیب کیفری است، تقاضای تعقیب کیفری متهم و جبران خسارات وارده را دارم.

  • منبع خبر : خبرگزاری میزان