دادورزی: مشاور معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور در نشست هم‌اندیشی جمعی از مدیران مسئول رسانه‌های استان که روز پنج‌شنبه ۲۵ اردیبهشت در سالن شماره یک استانداری بوشهر برگزار شد، با بیان اینکه قدرت رسانه‌های محلی باید به گونه‌ای باشد که اگر برای مثال فستیوال کوچه برگزار می‌شود فقط رسانه‌های محلی آن رویداد را […]

دادورزی: مشاور معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور در نشست هم‌اندیشی جمعی از مدیران مسئول رسانه‌های استان که روز پنج‌شنبه ۲۵ اردیبهشت در سالن شماره یک استانداری بوشهر برگزار شد، با بیان اینکه قدرت رسانه‌های محلی باید به گونه‌ای باشد که اگر برای مثال فستیوال کوچه برگزار می‌شود فقط رسانه‌های محلی آن رویداد را با کیفیت مناسب منعکس کنند و رسانه‌های سراسری در پایتخت آن را بازنشر دهند، اظهار داشت: این مسأله تنها مختص یک استان نیست بلکه در سطح کشور هم قابل مشاهده است. متأسفانه هنوز هم در بسیاری از مناطق کشور ضعف در انعکاس اخبار وجود دارد. گاهی اخبار یک استان از تهران مخابره می‌شود، در حالی که رسانه‌های محلی بنا به دلایلی نتوانسته‌اند نقش خود را ایفا کنند.

علی‌اصغر شفیعیان مهم‌ترین چالش رسانه‌های استانی را اقتصاد رسانه دانست و گفت: رسانه‌های ما نباید وابسته به بودجه دولت باشند. باید از مردم ارتزاق کنند. امروز روابط عمومی‌ها کاری کرده‌اند که رسانه‌ها ناچارند صفحه اول خود را با عکس مقامات پر کنند. تصاویری که مخاطب علاقه‌ای به آن ندارد و نمی‌خرد. وقتی اقتصاد رسانه به دولت گره بخورد دیگر نمی‌توان انتظار نقد سالم داشت.

این روزنامه‌نگار تصریح کرد: اگر اقتصاد رسانه به مردم وابسته شود و رسانه بتواند آزادانه نقد کند آنگاه خود به خود عملکرد مسئولان نیز بهبود پیدا می‌کند. دولت باید برای رسانه‌ها وقت بگذارد نه اینکه آنها را کنترل کند. مصاحبه‌های مطبوعاتی باید آزاد باشد نه کنترل‌شده. اگر یک رئیس دستگاه اجرایی در استان هفته‌ای نیم ساعت وقت رسانه‌ای آزاد بگذارد نه تنها رسانه رشد می‌کند، بلکه دستگاه اجرایی نیز از آن سود می‌برد.همچنین دسترسی خبرنگاران به اطلاعات دستگاه‌های اجرایی باید تسهیل شود.

شفیعیان با تاکید بر اینکه رسانه باید بتواند عملکرد مسئولان را نقد کند. اگر رسانه نتواند آزادانه بنویسد از وظیفه‌اش دور شده است،افزود: دولت اگر بخواهد اصلاح شود باید زمینه نقد آزاد رسانه‌ها را فراهم کند. نباید رسانه را با پول ساکت کرد. وقتی خبرنگار بتواند آزادانه خبر تهیه کند و از آن درآمد داشته باشد، هم رسانه قوی می‌شود و هم دولت شفاف‌تر. اما اگر منبع درآمد رسانه‌ها صرفاً نهادهایی مانند پتروشیمی یا سازمان دولتی باشد رسانه‌ها بی‌خاصیت می‌شوند.

مدیرمسئول سایت خبری انصاف نیوز با انتقاد از حمایت مالی برخی نهادها از کانال‌های خاص با نام باج نیوزها، گفت: این حمایت‌ها نوعی اقتصاد ناسالم برای رسانه ایجاد کرده‌اند. مثلاً یک شرکت پتروشیمی به‌صورت ماهیانه مبلغی را به برخی کانال‌ها پرداخت می‌کند تا اخبار خاص منتشر شود. این روش باید اصلاح شود.

شفیعیان همچنین خواستار تجمیع و ادغام رسانه‌های کوچک با هدف افزایش کیفیت شد و افزود: در استان بوشهر رسانه‌های بسیاری فعالیت دارند، اما اغلب آن‌ها فاقد ساختار حرفه‌ای و نیروی انسانی کافی هستند. اگر این رسانه‌ها تجمیع شوند، می‌توان رسانه‌ای ملی و تأثیرگذار در سطح کشور داشت.

او با اشاره به رسانه‌های دولتی خواستار تعطیلی، واگذاری یا ادغام آن‌ها شد و گفت: وقتی رسانه‌ای با پول دولت اداره می‌شود، عملاً فضای رقابت را از رسانه‌های بخش خصوصی می‌گیرد. اگر قرار است رسانه‌های کشور رشد کنند، باید ابتدا دولت از میدان رقابت رسانه‌ای خارج شود.

بیشتر بخوانید:

صدای ما شنیده نمی‌شود

  • منبع خبر : پایگاه خبری دادورزی