بخش نخست محمد اسدی ؛ مدیر موسسه داوری صلحبان مهر پارسی پایگاه خبری دادورزی: در عصر حاضر داوری بعنوان یکی از شیوه های حل و فصل اختلافات در همه جوامع و سیستم های قضایی پذیرفته شده است. از این رو بسیاری از اختلافات حقوقی و تجاری بین اشخاص حقیقی و حقوقی از طریق داوری قابل […]
بخش نخست
محمد اسدی ؛ مدیر موسسه داوری صلحبان مهر پارسی
پایگاه خبری دادورزی: در عصر حاضر داوری بعنوان یکی از شیوه های حل و فصل اختلافات در همه جوامع و سیستم های قضایی پذیرفته شده است. از این رو بسیاری از اختلافات حقوقی و تجاری بین اشخاص حقیقی و حقوقی از طریق داوری قابل پیگیری و حل و فصل خواهد بود .
هر چند از دیرباز در ایران باستان که نهاد دادگستری و سیستم قضایی به شکل امروزی نبود افراد از طریق داوری و میانجیگری به حل و فصل دعاوی خود می پرداختند. اما امروزه با مدرن شدن و تغییرات در سطح زندگی بشر طبیعتا حل اختلافات و به ویژه داوری نیز حسب مورد به شکل مدرن و سیستماتیک در خدمت بشر و سیستم قضایی درآمده است.
امروزه یکی از معضلات دستگاه قضایی اطاله دادرسی است که مهمترین دلیل آن ورودی حجم زیاد پرونده های وارده در دادگستری ها می باشد. از این رو داوری می تواند نقش موثری در کاهش حجم ورودی پرونده ها داشته باشد. هر چند نهاد داوری مزایای بی شمار قضایی و اجتماعی از جمله : سرعت در رسیدگی ، کاهش هزینه های دادرسی و کاهش تشریفات به دنبال دارد که مهمترین آن کاهش حجم ورودی پرونده ها به دادگستری است. با این وجود نهاد داوری به تنهایی کارایی لازم را ندارد و حمایت از این نهاد نیازمتد مداخله دادگاه است. چرا که نهاد داوری موازی با سیستم قضایی است که این حمایت شامل ارجاع پرونده به نهاد داوری و همچنین شامل حمایت بعد از صدور رای داوری می باشد.
از این رو نهاد قضایی به ویژه در کشور ما قوه قضاییه و محاکم می توانند با حمایت و نظارت بر نهاد داوری از ورودی حجم پرونده ها به دادگستری جلوگیری کنند. و بدین ترتیب قضات محترم می توانند انرژی و توان و علم خود را معطوف به پرونده های مهمتر نمایند تا آرای صادره با کیفیت بهتری صادر شود. تقویت جایگاه داوری و به ویژه موسسات داوری می تواند بار دستگاه قضایی را از دوش قضات و کارکنان محترم دستگاه قضایی تا حدودی بردارد.
- منبع خبر : پایگاه خبری دادورزی
https://daadvarzi.ir/?p=5800
Friday, 22 November , 2024