دادورزی: مدیر کل دامپزشکی استان بوشهر یکشنبه ۲ اردیبهشت ماه در نشستی که با حضور خبرنگاران در سالن شماره دو استانداری بوشهر برگزار شد، با اشاره به اجرای طرح تشدید نظارتی از هفته سوم اسفند ماه تا پایان ماه رمضان، گفت: در همین یک ماه برگزاری طرح تشدید، حدود ۴۵ پرونده قضایی برای متخلفین تشکیل […]

دادورزی: مدیر کل دامپزشکی استان بوشهر یکشنبه ۲ اردیبهشت ماه در نشستی که با حضور خبرنگاران در سالن شماره دو استانداری بوشهر برگزار شد، با اشاره به اجرای طرح تشدید نظارتی از هفته سوم اسفند ماه تا پایان ماه رمضان، گفت: در همین یک ماه برگزاری طرح تشدید، حدود ۴۵ پرونده قضایی برای متخلفین تشکیل دادیم و ۲۲۹۱ کیلوگرم معدوم سازی گوشت و فرآورده های دیگر داشتیم. همچنین ۳۸۰۵ محموله ضبطی داشتیم.

مهدی تنگستانی مکان اظهار داشت: دلیل ضبط محموله، نقص در تاریخ تولید یا ظاهر گوشت است. یعنی وضعیت بالینی گوشت، فرآورده و هر مواد غذایی خام یا مجهول الهویه که با دستور مقام قضایی آزمایش های لازم روی آن ها انجام می شد و اگر محموله مشکل داشت از محل عرضه به سرعت خارج می شد.

وی افزود: در طرح تشدیدی که امسال از ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۲ آغاز و تا پایان ماه رمضان ۲۲ فروردین ماه برگزار شد. ۳۵ گشت مشترک با مجموعه دادگستری،دانشگاه علوم پزشکی داشتیم. ۵۶ گشت مشترک دیگر نیز برگزار شد که اگر قصوری در عرضه مواد وجود داشت، همان جا و بدون فوت وقت تصمیم گیری و برخورد می شد. این تسریع در تصمیم گیری و معطل نشدن در پروسه بروکراسی باعث ایجاد تبعات خوبی در جامعه بود.

تنگستانی مکان اشاره کرد: در مقاطعی از سال طرح تشدید نظارت داریم. دلیل این طرح اهمیت عرضه و تقاضاست. ایام نوروز، ماه رمضان، ایام محرم و صفر به دلیل استفاده زیاد از مواد خام دامی و اغذیه این طرح را با همراهی گشت های مشترک سایر ارگان های صمت، جهاد کشاوری، تعزیرات حکومتی و وزارت بهداشت اجرا می شود. برخی گشت های ما مستقیم با دستور دادستانی با حضور خود مجموعه دادگستری انجام می گیرد.

مدیر کل دامپزشکی استان بوشهر اظهار داشت: در جریان طرح تشدید نه تنها روی قصابی ها نظارت داشتیم بلکه حتی در کشتارگاه ها چه قبل از کشتار و چه بعد از کشتار، نظارت بهداشتی مان را تشدید کردیم. علارغم اینکه کشتارگاه ها خودشان مسئول فنی بهداشتی دارند، اما نیروی دولتی نیز قرار می دهیم تا نظارت را دو چندان کنیم.

ایشان با تاکید بر اینکه در طرح تشدید نظارت، هشدارهای بهداشتی و خبری زیادی از سوی روابط عمومی سازمان دامپزشکی، مبنی بر اینکه بسیار مهم است مردم هنگام خرید، نکات بهداشتی را رعایت کنند، اظهار داشت: متاسفانه برخی فروشگاه ها چرخ گوشت شان را در حضور مشتری قرار نمی دهند. حتما باید گوشت خریداری شده در حضور مشتری چرخ شود و گوشتی باشد که برچسب و تاریخ دارد. به ویژه گوشت مرغ. وگرنه تخلف محسوب می شود.

مهدی تنگستانی مکان گفت: اگر گزارشی مبنی بر نداشتن برچسب به ما برسد، برخورد می کنیم. یک کد رهگیری روی بسته های گوشت مرغ گرم و منجمد قرار دارد. اگر این کد را در سامانه وارد کنید. به شما می گوید از کدام مرغداری آمده؟ چه زمانی کشتار شده و در چه تاریخی تولید و منقضی خواهد شد.

تنگستانی مکان بیان داشت: اهداف دامپزشکی بیشتر تضمین کننده سلامت و امنیت غذایی مردم است. امنیت غذایی از مباحث مهم جامعه بشری است. اگر نتوانیم سلامت سفره مردم را تامین کنیم. به نوعی مخاطرات اجتماعی و اقتصادی را در برخواهد داشت. این اهداف ما در جامعه ملموس نیست. باید از طریق رسانه ها دستاورد سازمان دامپزشکی را به عموم بشناسانیم.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۸۰۰ بیماری مشترک بین انسان و دام وجود دارد که دامپزشکی در صف اول مبارزه و پیشگیری با این بیماری هاست، افزود: به نوعی کار وزارت بهداشت را آسان می کنیم. تفاوت ما با وزارت بهداشت این است که ما به سمت جامعه هدف می رویم. یعنی خود بیمار به سمت ما نمی آید بلکه ما باید با رصد و پایش امور بهداشتی، واکسیناسیون و درمان را انجام دهیم.

تنگستانی مکان گفت: اگر نتوانیم یک بیماری را به موقع تشخیص دهیم. هم صدمات اقتصادی و هم اجتماعی خواهد داشت. نشاط جامعه تحت شعاع قرار خواهد گرفت. تمام تلاش ما این است که با برنامه ریزی، سلامت را در حداکثر ظرفیتی که در استان و کشور است، انجام دهیم. این را وظیفه شرعی و قانونی خودمان می دانیم.

  • منبع خبر : پایگاه خبری دادورزی