چرا باید خود استان بوشهر با ظرفیت بالای صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی و ظرفیت دریایی و کشاورزی و گردشگری برای برگزاری نمایشگاهی تخصصی با محوریت دریا و دریانوردی معطل نامه‌نگاری ها و بهانه‌ها شود اما این فرصت برای برخی به راحتی فراهم آید؟   عصر ایران؛ راضیه عقیلی مهر-  به تازگی دومین نمایشگاه تخصصی […]

چرا باید خود استان بوشهر با ظرفیت بالای صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی و ظرفیت دریایی و کشاورزی و گردشگری برای برگزاری نمایشگاهی تخصصی با محوریت دریا و دریانوردی معطل نامه‌نگاری ها و بهانه‌ها شود اما این فرصت برای برخی به راحتی فراهم آید؟

  عصر ایران؛ راضیه عقیلی مهر-  به تازگی دومین نمایشگاه تخصصی صنایع دریایی و دریانوردی ایران و اولین نمایشگاه تخصصی خوردگی و پوشش‌های سطحی ایران از ۲۴ تا ۲۶ دی ماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان بوشهر برگزار شد. نمایشگاهی که به دو دلیل اهمیت بیشتری به نسبت قبل داشت. اول تأکید رهبری بر اقتصاد دریامحور و دوم تعیین نمایندۀ ویژۀ رییس جمهوری در امر اقتصاد دریامحور. (‌مهندس علی عبدالعلی‌زاده در افتتاحیه حضور داشت).

هدف از حضور در این نمایشگاه‌ها ارائه نوآوری‌ها و فناوری‌های جدید است و ایجاد فرصتی برای انعقاد قرارداد، آشنایی بیشتر با شرکت‌های فعال در این حوزه و محصولات آن ها و البته مجال بازاریابی هم فراهم می‌شود. اما با وجود تأکید بر اهمیت اقتصاد دریا محور در عالی ترین سطوح همچنین قابلیت‌های بخش گردشگری در استان بوشهر که از مزیت طولانی‌ترین مرز دریایی در خلیج فارس برخوردار است اطلاع رسانی برای این نمایشگاه تخصصی در سطح استان و عموم مردم درخور نبود.

با این حال نکات قابل توجهی به بهانۀ این رویداد مهم ملی در شهر بوشهر قابل اشاره است و پرداختن به آنها می‌تواند به هدف اصلی یاری رساند که همانا  توسعه اقتصاد دریامحور است.

نکته نخست اینکه برگزارکنندگان این نمایشگاه با رنج بسیار این رویداد را برگزار و مدیریت کردند. برای فهم بهتر این رنج باید گفت برگزاری این نمایشگاه به نوعی مبارزه بوشهری‌ها با مانع تراشی‌های برخی دستگاه‌های  دولتی کشور بود و از این منظر باید این اتفاق مهم و رویکرد را برای بوشهری‌ها بسیار ارزش‌ مند دانست. چرا که هم از ایمان به توانمندی‌شان در برگزاری رویدادهای کشوری حکایت می‌کند و هم نشان می دهد همچنان فعالانی  در تلاش‌اند تا برای استان بوشهر اعتبار جذب کنند و البته کشور را نیز متوجه ظرفیت بالقوه‌ایساند که استان بوشهر به دلیل موقعیت استراتژیک از آن برخوردار است؛ فرصتی برای توسعه اقتصاد استان.

نکته دوم اینکه این که کیفیت این نمایشگاه نسبت به نمایشگاه هایی که با اعتبار زیاد و حمایت های خاص انجام می شود قابل تحسین بود. چرا که برگزارکنندگان در این رویداد نه تنها حمایت نشدند بلکه با شگفتی باید گفت مانع‌تراشی های متنوعی از سوی برخی دستگاه‌های دولتی هم روبرو شدند!

طبعا این پرسش پدید می‌آید که چرا باید استان بوشهر با این ظرفیت صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی و ظرفیت دریایی و کشاورزی و گردشگری برای برگزاری نمایشگاهی تخصصی با محوریت دریا و دریانوردی معطل نامه‌نگاری‌ها و بهانه‌ها شود اما این فرصت برای برخی به راحتی فراهم آید و چرا کسانی که مورد بی مهری قرار گرفتند از فرصت مناسب حضور نماینده ویژۀ رییس جمهوری که از نزدیک‌ترین چهره‌ها به دکتر پزشکیان است بهره نبردند‌؟ این دیگر چه تعارضی است که در این رویداد و شاید دیگر رخدادادهای مشابه در سایر استان‌ها دیده می‌شود؟ شاید اگر تلاش استانداری و پافشاری برگزار کنندگان (بوشهری‌ها) نبود این نمایشگاه برگزار نمی‌شد. اتفاقی که انتظار می‌رود در سال‌های آینده نیز در استان ادامه داشته باشد چرا که با استمرار است که به نتایج مثبت خواهیم رسید.

نکته سوم اینکه دومین نمایشگاه تخصصی صنایع دریا و دریانوردی در مقایسه با نمایشگاه سال گذشته (نخستین) بهتر از لحاظ غرفه‌بندی، مشارکت و حضور بازدیدکنندگان بهتر و قابل قبول برگزار شد. اما همچنان شاهد بی برنامه‌گی‌هایی هم بودیم. یکی از این خلأها اطلاع رسانی گسترده و میدانی در سطح استان از طریق مطبوعات و رسانه های استان بوشهر برای حضور حداکثری مردم بود.

می‌توان گفت دبیرخانه نتوانسته تاکنون ارتباط ویژه ای با مطبوعات و رسانه های بومی استان برقرار کند هر چند اختصاص  غرفه ای به  خانه مطبوعات و رسانه های استان بوشهر در این نمایشگاه نشان داد برگزارکنندگان نسبت به حضور مطبوعاتی ها و اتصال آنان با این نمایشگاه تخصصی علاقه و توجه دارند اما همچنان در تعامل مستقیم با خبرنگاران و رسانه ها کم رنگ ورود می‌کنند.

نکته چهارم اینکه خوب بود شرایطی فراهم می شد و جمعیت بزرگی از دانش‌آموزان به ویژه دانش‌آموزان مقطع دبیرستان را با هماهنگی جهت بازدید به نمایشگاه می آمدند تا نسل آینده درباره  کشتی و صنایع دریایی بیشتر بدانند و چه بسا شغل آینده خود را در همین صنایع جست‌و‌جو و انتخاب کنند.

نکته پایانی اینکه برگزاری یک نمایشگاه خودبه خود یک ارزش به حساب می آید اما ارزش کاملی نیست. نمایشگاه ها با برگزاری برنامه های جانبی کامل می شوند. وقتی  برنامه های جانبی مثل برگزاری جشنواره مطبوعاتی یا آموزشی برگزار نشود قطعا کیفیت اثرگزاری کاهش می یابد.

جا دارد دبیرخانه نمایشگاه های بین المللی بوشهر در طول سال با تشکیل اتاق فکر و عضو گیری از همه قشرهای جامعه و متخصص با هم‌فکری و هماهنگی های لازم نسبت به برگزاری هرچه بهتر اینگونه نمایشگاه‌ها اهتمام ویژه داشته باشد.

  • منبع خبر : عصر ایران