دادورزی: معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر و خدمات بهداشتی درمانی استان بوشهر نشست خبری، روز دوشنبه ۱ بهمن ماه ۱۴۰۳ با حضور جمعی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی و اصحاب رسانه در سالن کنفرانس موزه تاریخ پزشکی خلیج فارس بوشهر برگزار کرد. در این نشست که با محوریت موضوعی «ترجمان دانش» […]
دادورزی: معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر و خدمات بهداشتی درمانی استان بوشهر نشست خبری، روز دوشنبه ۱ بهمن ماه ۱۴۰۳ با حضور جمعی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی و اصحاب رسانه در سالن کنفرانس موزه تاریخ پزشکی خلیج فارس بوشهر برگزار کرد.
در این نشست که با محوریت موضوعی «ترجمان دانش» و اثرگذاری پژوهش های سلامت انجام شد، دکتر سیدمحمد هادی امامت معاون تحقیقات و فن آوری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در مورد هدف از برگزاری نشست گفت: همان طور که از نام «ترجمان دانش» مشخص است، هدف از برگزاری این نشست بیان ساده نتایج علمی و پژوهشی در حوزه پزشکی برای عموم مردم از جمله سیاستگذاران است.
امامت اظهار داشت: در این نشست، نتایج تحقیقات خاتمه یافته در طول یکسال گذشته را انتخاب کردیم تا از طریق رسانه و راه های ارتباطی با دیگر سازمان ها در اختیار عموم قرار دهیم.
معاون تحقیقات و فن آوری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در این یکسال ۲۵۰ طرح خاتمه یافته داشتیم و ۳۰۰ مقاله که در سال های گذشته چاپ و منتشر شده بود. از میان این مقالات ۸ طرح برای ارائه اساتید دانشگاه علوم پزشکی انتخاب شد.
در این نشست موضوعاتی چون آلایندگی ها، تغزیه، اعتیاد به اینترنت، مسائل اجتماعی و موضوعات مرتبط به آن، حیوانات و آلودگی های انگلی آنان و سالمندان به عنوان موضوعات برگزیده از سوی اساتید دانشگاه مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.
هادی امامت در ادامه نشست به موضوع آلاینده ها اشاره کرد و اظهار داشت: آلاینده ها طی سال های گذشته به عنوان دغدغه زیستی محیط های مختلف زیستی اعم از آب، خاک، هوا و … را به ویژه در شهرهای صنعتی تحت تاثیر خودشان قرار داده اند.
وی افزود: در طرح کلان پژوهشی که آغاز کرده ایم و نتایج آن متعاقبا اعلام خواهد شد به بررسی پرسش هایی چون تاثیر آلاینده ها بر ناباروری ها پرداخته ایم. اینکه در طرح ناباروری چقدر آلاینده ها می تواند تأثیر گذار باشد؟
امامت با اشاره بر موضوع افزایش بیماری های مزمن در کشور، گفت: در این طرح ۲۰ مطالعه بین المللی انجام شد. که در آن یکی از عوامل تاثیرگذار بحث نوع تغذیه افراد بود و مواردی که بیشتر مرتبط با سبک زندگی افرادمختلف است.
معاون تحقیقات و فن آوری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به روش های اصلاح سبک زندگی برای کاهش بیماری های مزمن در این تحقیقات، افزود: رژیم غذایی، وضعیت خواب، استرس و عدم تحرک با توجه به وضعیت آب و هوایی استان، از جمله عوامل مهمی است که باعث ایجاد بیماری های مزمن شده است.
وی با بیان اینکه « افراد با کبد چرب غیرالکلی ۴۰ درصد جامعه کشور را تشکیل می دهند.» گفت: در بررسی مروری نظام مند اثر مصرف عصاره انار بر بیماری کبد چرب غیرالکلی، اثر مصرف انار و بحث استفاده از آنتی اکسیدان ها مانند میوه انار برای درمان بیماری کبد چرب غیرالکلی مورد بررسی قرار گرفته است.
دکتر سید محمدهادی امامت با اشاره به بیماری های شایع در استان بوشهر، گفت: یکی از بیماری های شایع، چاقی است که بین زنان بیشتر است. آن هم به دلیل عدم تحرک، همچنین سرطان ریه به دلیل استفاده زیاد زنان از قلیان و مصرف دخانیات و دیابت، بیماری هایی هستند که در استان بوشهر متاثر از سبک زندگی شایع است.
عناوین طرح های برگزیده ای که در این نشست مطرح شد بدین شرح است:
ـ بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر الگوی توانمندسازی خودمدیریتی بر حس انسجام، راهبردهای مقابله ای و خودکارآمدی نوجوانان دختر با اعتیاد به اینترنت
ـ بررسی مروری نظام مند اثر مصرف عصاره انار بر بیماری کبد چرب غیرالکلی
ـ خوشه بندی مولفه های سندرم متابولیک و مصرف دخانیات در سالمندان: کاربرد تحلیل کلاس پنهان
ـ بررسی مقادیر آمین های آروماتیک در گرد و غبارهای ته نشست شده در کافه های قلیان و سیگار: مواجهه و ارزیابی خطر شغلی
ـ بررسی میزان آلودگی به دیروفیلاریا ایمیتیس در سگ های نگهداری شده در پناهگاه های مخصوص سگ در شهر بوشهر
ـ بررسی وضعیت ماکروپلاستیک ها در سواحل خلیج فارس استان بوشهر در سال ۱۴۰۱
ـ ارزیابی ارتباط بین سطح سرمی ۲۵ ـ هیدروکسی ویتامین D با عوامل خطر قلبی ـ متابولیک و چاقی ناحیه ای در سالمندان ایرانی : بر اساس برنامه سلامت سالمندان بوشهر
ـ مروری بر اثر بخشی مصرف خوراکی بابونه بر وضعیت اضطراب
- منبع خبر : پایگاه خبری دادورزی
Tuesday, 21 January , 2025