شماره نظریه : ۷/۱۴۰۳/۷۱۹ شماره پرونده : ۱۴۰۳-۱۶۸-۷۱۹ک تاریخ نظریه : ۱۴۰۳/۱۱/۲۷ استعلام : دادورزی: با عنایت به ماده ۳۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری مبنی بر رسیدگی توأمان به اتهامات متعدد متهم در یک دادگاه و با رعایت صلاحیت ذاتی، خواهشمند است پاسخ فرمایید شرایط رسیدگی توأمان چیست؟ مثلاً در یک پرونده در خصوص اتهام […]
شماره نظریه : ۷/۱۴۰۳/۷۱۹
شماره پرونده : ۱۴۰۳-۱۶۸-۷۱۹ک
تاریخ نظریه : ۱۴۰۳/۱۱/۲۷
استعلام :
دادورزی: با عنایت به ماده ۳۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری مبنی بر رسیدگی توأمان به اتهامات متعدد متهم در یک دادگاه و با رعایت صلاحیت ذاتی، خواهشمند است پاسخ فرمایید شرایط رسیدگی توأمان چیست؟ مثلاً در یک پرونده در خصوص اتهام متهم واحد قرار منع تعقیب صادر و پرونده جهت رسیدگی به اعتراض شاکی به یکی از شعب دادگاه کیفری ارجاع شده است و در پروندهای دیگر نسبت به اتهام دیگر متهم کیفرخواست صادر و پرونده به شعبه دیگر دادگاه کیفری ارجاع شده است. آیا موضوع مطروحه از موارد رسیدگی توأمان تلقی میشود؟
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :
مستفاد از ماده ۳۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ آن است که رسیدگی توأمان به پروندههای مربوط به اتهامات متعدد متهم واحد در مواردی صورت میپذیرد که هر دو پرونده از حیث طرح در مرحله تحقیقات مقدماتی یا دادرسی در وضعیت یکسانی قرار داشته باشند؛ بنابراین در فرض استعلام که یکی از پروندههای اتهامی متهم در اجرای ماده ۲۷۱ قانون یادشده به منظور رسیدگی نسبت به اعتراض به قرار منع تعقیب در دادگاه کیفری دو مطرح و نسبت به اتهام دیگر متهم در پرونده دیگر، قرار جلب به دادرسی صادر و پرونده در شعبه دیگری در دادگاه کیفری دو مطرح رسیدگی است، موجب قانونی جهت رسیدگی توأمان به اتهامات متهم وجود ندارد؛ بدیهی است چنانچه متعاقباً به لحاظ نقض قرار منع تعقیب و صدور قرار جلب به دادرسی موجبات رسیدگی توأمان به اتهامات متهم واحد فراهم شود، مطابق ماده ۳۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ رفتار میشود.
- منبع خبر : درگاه ملی قوه قضاییه
Thursday, 20 February , 2025