دادورزی به نقل از خبرگزاری میزان: سامانه استعلام وضعیت وکیل، سامانهای برای استعلام وضعیت وکلای دادگستری کشور و وکلای مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه براساس شماره ملی به منظور اطلاع از تاریخ اعتبار پروانه و وضعیت اشتغال بهکار وکیل است. خبرگزاری میزان -وکلا زمانی میتوانند به عنوان وکیل با موکلین خود […]
دادورزی به نقل از خبرگزاری میزان: سامانه استعلام وضعیت وکیل، سامانهای برای استعلام وضعیت وکلای دادگستری کشور و وکلای مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه براساس شماره ملی به منظور اطلاع از تاریخ اعتبار پروانه و وضعیت اشتغال بهکار وکیل است.
خبرگزاری میزان -وکلا زمانی میتوانند به عنوان وکیل با موکلین خود قرارداد امضا کنند و امور آنها را در محاکم قضایی بر عهده بگیرند، که دارای پروانه وکالت از مراجع معتبر (کانون وکلا یا مرکز وکلا قوه قضاییه) بوده و پروانه آنها دارای اعتبار زمانی نیز باشد. بنابراین، موکل زمان مراجعه به وکیل، باید این دو مورد را مدنظر داشته باشد و اطمینان از وجود این امور، تنها با استعلام وضعیت وکیل ممکن است.
به همین منظور سامانه استعلام وضعیت وکیل، برای استعلام وضعیت وکلای دادگستری کشور و وکلای مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه براساس شماره ملی طراحی شده است.
سامانه استعلام وضعیت وکیل بخشی از درگاه خدمات الکترونیک قضایی، است که از طریق مراجعه به سایت عدل ایران (Adliran.ir) قابل دسترسی است.
کاربران پس از ورود به سامانه خدمات قضایی من با انجام مراحلی میتوانند با وارد کردن کد ملی وکیل مورد نظر خود، وضعیت وی را استعلام کنند و از اطلاعات مربوط به نام، نام خانوادگی، نام پدر، مرجع صدور پروانه وکالت، تاریخ اعتبار پروانه و وضعیت اشتغال به کار وکیل مطلع شوند.
ـ مراحل استعلام وضعیت وکیل در سامانه خدمات قضایی
مراحل استعلام وضعیت وکیل در سامانه خدمات قضایی من به این نحو است:
ورود به درگاه خدمات الکترونیک قضایی به آدرس الکترونیکی https://adliran.ir و انتخاب گزینه سایر سامانهها
ـ کلیک بر روی گزینه سامانه استعلام وضعیت وکیل
ـ وارد کردن کد ملی وکیل مورد نظر و تصویر امنیتی
ـ کلیک بر روی گزینه بررسی و استعلام و دریافت اطلاعات وکیل
درصورتی که با وارد کردن کد ملی فرد مورد نظر، نتیجهای نشان داده نشد به این معنی است که یا کد ملی به درستی وارد نشده است و یا اینکه فرد مورد نظر دارای پروانه وکالت نیست.
فایده استفاده از این روش برای استعلام وضعیت وکیل، این است که افراد در هر ساعتی از شبانهروز و به صورت آنلاین بدون نیاز به مراجعه حضوری میتوانند از وضعیت وکیل مورد نظر خود مطلع شوند.
افراد با استفاده از این قابلیت میتوانند از مواردی همچون مرجع صدور پروانه وکالت، تاریخ اعتبار پروانه و وضعیت اشتغال به کار وکیل اطلاع پیدا کنند، در واقع از طریق این سامانه عملا بازارکار افرادی که خود را به صورت جعلی به عنوان وکیل معرفی میکردند، برچیده شده است.
به همین جهت توصیه میشود قبل از انعقاد قرارداد با هر وکیلی، وضعیت اشتغال وی را با مراجعه به «سامانه استعلام وضعیت وکیل» بررسی کرده و پس از اطمینان از وضعیت وی، اقدام به انعقاد قرارداد وکالت کنید.
بیشتر بخوانید (توضیحات تصویری)
- منبع خبر : خبرگزاری میزان
Wednesday, 9 July , 2025