ماده ۹۷ قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح مصوب سال ۱۳۸۲ مقرر داشته است هر نظامی که حکم یا امضا یا مهر سایر فرماندهان و مسئوولان نیروهای مسلح را به اعتبار مقام آنان جعل کند یا با علم به جعل یا تزویر استعمال کند، به حبس از یک تا پنج سال محکوم میشود. در رابطه با […]
چنانچه رایی از ناحیه دادگاه تجدیدنظر صادر و قطعی شده باشد، اعمال ماده ۶۹۶ قانون مجازات اسلامی و ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی و صدور دستور حبس از وظایف دادگاه تجدیدنظر است یا دادگاه نخستین (بدوی)؟
اولا با توجه به مواد ۳ و ۲۲ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب سال ۱۳۹۴ و انطباق آن با ماده ۶۹۶ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵، نیازی به استناد به ماده ۶۹۶ قانون یادشده وجود ندارد. ثانیا مطابق ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب سال ۱۳۹۴ و تبصره یک آن، در صورت عدم امکان استیفای محکومبه از طرق پیشبینی شده در این قانون، محکوم علیه به تقاضای محکوم له و به دستور دادگاه صادرکننده اجراییه بازداشت میشود. چنانچه قاضی مجری حکم، غیر از قضات دادگاه یادشده باشد، مجاز به صدور دستور بازداشت محکوم علیه نیست. همچنین با عنایت به ماده ۲۲ قانون یادشده، همه محکومیتهای مالی از جمله دیه و رد مال نیز مشمول این قانون است؛ بنابراین صدور دستور بازداشت محکوم علیه در پرونده های کیفری نیز با دادگاه صادرکننده رای نخستین است که حکم زیر نظر آن اجرا میشود.
Thursday, 10 April , 2025