آیا مجازات تبصره ۵ مادهواحده قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل، منطبق با قسمت اخیر تبصره ۳ ماده ۱۰ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ و درجه هفت است؟ در فرض سوال، امکان تعلیق مجازات انفصال موقت از خدمت به مدت یک ماه تا یک سال و وجوه دریافتی متهم وجود دارد؟
با توجه به بند چ ماده ۲۶ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ و تبصره یک همین ماده، انفصال از خدمات دولتی و عمومی، اعم از دائم یا موقت، فیالواقع یکی از موارد محرومیت از حقوق اجتماعی است که گاه به صورت مجازات اصلی و گاه تبعی یا تکمیلی اعمال میشود. بنابراین چنانچه جرمی موجب انفصال دائم از خدمات دولتی و عمومی باشد، با توجه به تقسیمبندی جرایم تعزیری طبق ماده ۱۹ قانون مذکور، درجه ۴ محسوب میشود و اگر موجب انفصال موقت باشد، با توجه به مدت آن، حسب مورد در درجات ۵، ۶ یا ۷ قرار میگیرد و ماده ۲۰ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب سال ۱۳۹۴ هم مؤید این مطلب است. مجازات انفصال از خدمات دولتی به مدت ۶ ماه تا یک سال موضوع تبصره ۵ مادهواحده قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل مصوب سال ۱۳۷۳ نیز بر اساس شاخصهای ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ و تبصرههای آن، درجه ۶ محسوب میشود و با صدور کیفرخواست، در دادگاه رسیدگی میشود. به طور کلی در جرایم تعزیری درجه سه تا هشت، دادگاه میتواند بر اساس ماده ۴۶ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲، در صورت وجود شرایط مقرر در قانون، اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا ۵ سال تعلیق کند و جرایمی که تعلیق اجرای مجازاتها در مورد آنها مطابق ماده ۴۷ قانون اخیرالذکر ممنوع است، در بندهای ذیل این ماده صراحتاً بیان شده که جرم موضوع استعلام از جمله آنها نیست. در نتیجه دادگاه میتواند اجرای مجازات انفصال موقت از خدمات دولتی موضوع تبصره ۵ ماده واحده صدرالذکر را در صورت وجود شرایط مقرر در قانون به مدت یک تا پنج سال معلق کند.
آیا هیات امنای موسسات خیریه که دارای شخصیت حقوقی هستند، میتوانند فردی را به عنوان نماینده یا وکیل در جلسه هیات معرفی کنند تا از طرف آنها اظهار نظر کند یا حق رأی نیز داشته باشد؟ یا اینکه حضور و آرای هیاتامنا، قائم به شخص است؟ در صورت سکوت اساسنامه موسسه در این خصوص، پاسخ چیست؟
مستفاد از بند ۱۳ ماده ۲۶ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب سال ۱۳۸۰ و مواد یک و ۵ دستورالعمل اجرایی تأسیس، انحلال و اداره مؤسسات غیردولتی و خیریه مصوب سال ۱۳۸۷ و ماده ۱۱ اساسنامه نمونه پیوست دستورالعمل یادشده و با عنایت به ماهیت و اهداف مؤسسات خیریه و وظایف مهم اعضای هیأتامنای این مؤسسات و شرایط خاص آنها از جمله نحوه انتخاب و عزل اعضای هیأتمدیره و بازرسان، تصویب ترازنامه و بودجه، تعیین خط مشی کلی مؤسسه و اتخاذ تصمیم پیرامون انحلال آن، وظایف اعضای هیأتامنای این مؤسسات قائم به شخص بوده و قابل تفویض از طریق اعطای نمایندگی نیست.
Saturday, 28 December , 2024