چنانچه در پرونده کیفری در مرحله تحقیقات مقدماتی برای متهم قرار تامین و قرار قبولی صادر شده باشد و سپس پرونده متهم احضار شود و بدون اعلام عذر موجه حاضر نشود، آیا میتوان دستور جلب متهم را صادرکرد یا اینکه صرفا باید به کفیل یا وثیقه گذار اخطار شود که متهم را تحویل دهند؟ چنانچه […]
ماده ۲۰ قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر برای کسی که وسیله استعمال را حمل، نگهداری و … میکند، مجازات جزای نقدی یا شلاق در نظر گرفته است. چنانچه بر اساس این ماده نظر بر تعیین مجازات شلاق باشد، آیا تعدد وسایل استعمال، موثر در مقام است یا به هر تعداد که باشد، پنج الی بیست ضربه شلاق تعیین میشود؟ چنانچه موضوع جرم دو عدد یا بیشتر وسایل استعمال باشد، آیا از باب تعدد، جرم است؟
در قسمت اول ماده ۲۰ قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر، وارد کردن، ساختن، خرید یا فروش آلات و ادوات، به صورت جمع به کار رفته که مجازات آنها، علاوه بر ضبط، جزای نقدی یک تا ۱۰ میلیون ریال و ۱۰ تا ۵۰ ضربه شلاق است. بنابراین تعداد آنها موجب افزایش مجازات و تغییر درجه مجازات نیست. قسمت دوم این ماده که ناظر به نگهداری، اخفا یا حمل آلات و ادوات استعمال مواد مخدر یا روانگردانهای صنعتی غیردارویی است، علاوه بر ضبط آنها، مجازات به ازای هر عدد، صد تا پانصد هزار ریال جزای نقدی یا ۵ تا ۲۰ ضربه شلاق است. به نظر میرسد برای تعیین جزای نقدی، قاضی مکلف به رعایت تعداد آلات و ادوات است. ولی در صورت تعیین مجازات شلاق، میتواند بین ۵ تا ۲۰ ضربه تعیین کند؛ در این صورت مقید به تعیین ضربات شلاق به تعداد ادوات و آلات نیست و کثرت تعداد آلات و ادوات استعمال مواد مخدر مورد حمل و نگهداری مکشوفه از متهم، موجب تسری مقررات ناظر به تعدد جرم بر رفتار مرتکب از این حیث نیست.
Saturday, 12 April , 2025