آیا ماده ۲۷۲ قانون آیین دادرسی کیفری استثنایی بر ماده ۲۷۱ آن قانون است؟ به دیگر سخن، اگر اختلاف دادستان و بازپرس در خصوص صدق یا عدم صدق عنوان محاربه بر رفتار ارتکابی متهم باشد، آیا باز هم دادگاه کیفری دو در حالی که دادگاه انقلاب در آن حوزه وجود دارد که تخصصی در این […]
آیا حق اعتراض مندرج در ماده ۱۵۰ قانون مجازات اسلامی تابع عمومات اعتراض به آرا از قبیل مهلت اعتراض و جهات تجدیدنظرخواهی است؟
مستفاد از ماده ۱۵۰ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲، با عنایت به عبارت «… این حکم قطعی است ولی شخص نگهداری شده یا خویشاوندان وی، هرگاه علائم بهبود را مشاهده کردند حق اعتراض به این حکم را دارند.» مذکور در ماده موصوف این است که حق اعتراض شخص نگهداری شده یا خویشاوندان او به دستور (دادستان مبنی بر نگهداری مجنون در مرکز مخصوص مراقبت، نگهداری و درمان تا رفع حالت خطرناک) و حکم موضوع این ماده (مبنی بر تأیید دادستان از سوی دادگاه) اساسا مقید به مهلت نبوده و تابع مشاهده علائم بهبود مجنون است و مقررات مربوط به اعتراض آراء از قبیل مواد ۴۲۶، ۴۲۷ و ۴۳۴ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال ۱۳۹۲ در مورد حق اعتراض مقرر در ماده ۱۵۰ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ منتفی است.
با عنایت به ذیل مواد ۶۲۷ و ۶۲۸ قانون آیین دادرسی کیفری، منظور از روسای دادگاه های تجدیدنظر و نظامی یک و دو که در غیاب رییس سازمان قضایی استان و معاون وی، ارجاع پرونده ها بر عهده آنهاست، شخصی است که توسط رییس قوه قضاییه به عنوان رییس آن شعب منصوب شده یا شامل مستشاران و دادرسان آن شعب در غیاب رییس شعبه نیز است؟ به عبارت دیگر، آیا رییس دادگاه نظامی دو در غیاب رییس سازمان استان و معاون وی و روسای شعب بالاتر می تواند پرونده ها را به دادگاه تجدیدنظر نظامی یا دادگاه نظامی یک که با مستشار یا دادرس تشکیل شده ولی فاقد رییس شعبه است، ارجاع دهد؟
مستفاد از ماده ۶۲۸ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال ۱۳۹۲ در غیاب رییس سازمان قضایی استان یا معاون وی یا روسای دادگاه های تجدیدنظر و نظامی یک، ارجاع پرونده ها به دادگاه های تجدیدنظر و نظامی یک و دو با رییس دادگاه نظامی دو (به ترتیب شماره شعب) است و لذا ارجاع پرونده از سوی مستشاران و دادرسان دادگاه های مزبور با وجود رییس دادگاه نظامی دو صحیح نیست.
- منبع خبر : روزنامه حمایت
Sunday, 29 December , 2024