مطابق ماده ۵۰ قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث، در ادعای مرتبط با حوادث رانندگی حضور نماینده صندوق یا بیمه در جلسات دادگاه و ابلاغ رای دادگاه به آنان الزامی است و مطابق ماده ۴۳۳ قانون آیین دادرسی کیفری، اشـخاص زیر حق درخواسـت تجدیـدنظر یا فرجـام دارنـد: […]
در صورت صدور حکم به تمکین زوجه، چنانچه زوج تمهید مقدمات اجرای حکم (منزل و اثاث) را اعلام کند و متعاقبا با حضور زوجه معلوم شود ملک حسب گزارش مامور اجرا، حداقل های لازم برای سکونت را ندارد، آیا پرونده اجرایی قابل مختومه شدن است؟ با تکمیل بعدی نواقص یا اجرا و تدارک منزلی دیگر، آیا همان پرونده قابل تداوم است؟ چنانچه زوجه برای اجرای حکم تمکین حاضر نباشد و در یک فرجه زمانی و متعاقب صدور گواهی عدم تمکین از ناحیه اجرای احکام، جهت تمکین اعلام آمادگی کند، آیا پرونده مختومه قبلی قابل جریان دوباره است؟ یا اینکه زوجه باید پرونده دیگری طرح کند؟ در این صورت عنوان خواسته وی چیست؟
اولا، نظر به اینکه مقدمه تمکین، وجود مسکن مناسب و درخور شأن زوجه است و فراهم کردن موجبات تمکین بر عهده شوهر است، بنابراین تهیه مسکن از طرف زوج، مقدمه تمکین بوده و احراز فراهم بودن مقدمات تمکین حسب مورد بر عهده دادگاه است. ثانیا، در مواردی که نسبت به ناشزه بودن زوجه، رای قطعی صادر شده باشد تا زمانی که مرجع قضایی، زوال نشوز را احراز نکند، آثار نشوز جاری است. ثالثا، در صورتی که زوجه آمادگی خود را برای تمکین اعلام کند، زوج ملزم به فراهم کردن مقدمات تمکین وی است و چنانچه برای مرجع قضایی احراز شود که با وجود آمادگی زوجه برای تمکین، زوج از پذیرش وی استنکاف کرده است، نشوز زایل شده و آثار مترتب بر تمکین از جمله امکان مطالبه مسکن مستقل جاری می شود.
- منبع خبر : روزنامه حمایت
Sunday, 29 December , 2024