پلیس فتا با هشدار نسبت به افزایش کلاهبرداری‌ها با ترفند تماس و پیامک برنده شدن در مسابقات و قرعه‌کشی، اعلام کرد این شگرد جدید برای خالی کردن حساب‌های بانکی مردم به کار می‌رود. شهروندان باید از افشای اطلاعات بانکی و ارسال کد‌های محرمانه به افراد ناشناس خودداری کنند. امروزه یکی از شایع‌ترین روش‌های کلاهبرداری، پیامک‌های […]

پلیس فتا با هشدار نسبت به افزایش کلاهبرداری‌ها با ترفند تماس و پیامک برنده شدن در مسابقات و قرعه‌کشی، اعلام کرد این شگرد جدید برای خالی کردن حساب‌های بانکی مردم به کار می‌رود. شهروندان باید از افشای اطلاعات بانکی و ارسال کد‌های محرمانه به افراد ناشناس خودداری کنند.

امروزه یکی از شایع‌ترین روش‌های کلاهبرداری، پیامک‌های حاوی برنده شدن در مسابقه، جشنواره و قرعه‌کشی و تماس‌هایی است که از سوی افراد سودجو با مردم گرفته می‌شود. این افراد با ادعای برنده شدن فرد در مسابقه، اقدام به دریافت شماره کارت و اطلاعات حساب بانکی وی می‌کنند.

کلاهبرداران طی تماس تلفنی یا ارسال پیامک به افراد، موضوع برنده شدن در قرعه کشی یا مسابقه را مطرح می‌کنند و در ادامه با دریافت اطلاعات بانکی طریق اقدام به خالی کردن حساب مردم می‌کنند.

نحوه کلاهبرداری با ترفند برنده شدن در مسابقه و قرعه‌کشی

کلاهبرداران در این ترفند، خود را از طرف جاهایی مانند فروشگاه‌ها، شرکت‌های ارتباطی و مخابراتی و یا سازمان‌هایی مثل صداوسیما و حتی بانک و … معرفی کرده و با فریب کاربران به بهانه برنده شدن در مسابقه و قرعه‌کشی، یا فرد قربانی را جهت دریافت مبلغی که برده به پای دستگاه‌های خودپرداز هدایت کرده و اقدام به دریافت اطلاعات بانکی و رمز شخصی می‌کند و یا اینکه به طور مستقیم اطلاعاتی مانند شماره کارت، رمز دوم و تاریخ انقضای کارت فرد را دریافت کرده و سپس از او می‌خواهند تا رمز شخصی ارسال شده به تلفن همراه خود را برای آن‌ها قرائت کند و به این طریق حساب بانکی این فرد را خالی می‌کنند.

کلاهبرداران سال‌هاست که از این روش برای خالی کردن حساب مردم استفاده می‌کنند. هرچند در نگاه اول شاید این ترفند ساده به نظر برسد و به راحتی قابل شناسایی باشد اما باتوجه به تبحر کلاهبرداران در فضاسازی، مجرمان با چرب‌زبانی از طریق طرح موضوع برنده شدن از غافلگیری قربانیان سواستفاده کرده و آن را فریب می‌دهند، تا جایی که حتی بسیاری از افراد تحصیل کرده نیز فریب این ترفند را خورده و به‌راحتی اطلاعات بانکی و رمز شخصی خود را در اختیار کلاهبرداران قرار داده‌اند و حسابشان خالی شده است.

روش‌های پیشگیری از کلاهبرداری از طریق ترفند برنده شدن

شهروندان باید دقت داشته باشند:

هر گونه تماس تلفنی، پیامکی و یا پیام در شبکه‌های اجتماعی به بهانه برنده شدن در مسابقات، جشنواره و … و درخواست اطلاعات حساب بانکی و کد پیامک شده با هدف کلاهبرداری است.

در صورت دریافت پیامک و یا تماسی مبنی بر برنده شدن، از پاسخگویی و ارسال کد خودداری کنند.

تحت هیچ شرایطی برای دریافت وجه نیازی به مراجعه به دستگاه عابر بانک وجود ندارد.

به هیچ عنوان رمز شخصی ارسالی از سوی بانک که معمولا با عنوان محرمانه نیز ارسال می‌شود تحت اختیار هیچ فردی قرار ندهند.

شهروندانی که قربانی این روش‌ها می‌شوند، باید بدانند که می‌توانند با اقدام به موقع از طریق پلیس فتا، پول خود را بازگردانند.

طبق اعلام پلیس فتا، هر فردی که متوجه برداشت غیرمجاز از حساب بانکی خود می‌شود، باید در دقایق اولیه و حداکثر طی یک ساعت با شماره تلفن پلیس فتا ۰۹۶۳۸۰ تماس بگیرد تا از این طریق اقدامات لازم برای بازگرداندن وجه از سوی پلیس انجام شود.

هشدار پلیس فتا نسبت به هک حساب بانکی با ترفند برنده شدن

پلیس فتا علاوه بر هشدار‌هایی که دائما نسبت به جرایم سایبری و اینتزنتی همچون کلاهبرداری از طریق اپلیکیشن‌های جعلی همراه بانک، کلاهبرداری از طریق اجاره حساب بانکی و رمز ارزی، فیشینگ و کلاهبرداری‌های سایبری در برنامه‌های داخلی و جرایم و کلاهبرداری‌هایی از این دست داشته و راه‌حل‌های مقابله با این نوع جرایم را به اطلاع مردم رسانده است، در این مورد نیز به شهروندان هشدار داده و روش پیشگیری از وقوع این جرم را اطلاع‌رسانی کرده است.

پلیس فتا طی سال‌های گذشته بار‌ها و بار‌ها به شهروندان در رابطه با هک حساب بانکی از طریق تماس‌ها و پیامک‌های کلاهبرداری با عنوان برنده شدن در مسابقه، جشنواره و قرعه‌کشی هشدار داده و به مردم توصیه کرده است برای جلوگیری از اینگونه کلاهبرداری‌ها پس از تماس از سوی کسانی که ادعای برنده شدن شما در مسابقه‌ای را دارند به هیچ عنوان کد بانکی ارسالی را به فرد تماس گیرنده ندهید.

با افزایش کلاهبرداری‌ها از این طریق، در روز‌های اخیر نیز پلیس فتا پیامک هشداری دیگری با مضمون زیر را برای شهروندان ارسال کرده است:

«شما برنده شده‌اید!

شهروند گرامی؛ تماس‌های تلفنی و اعلام برنده شدن در قرعه‌کشی، شگرد کلاهبرداران برای خالی کردن حساب شماست. قرائت کد ارسالی برای افراد دیگر برابر با هک حساب‌های بانکی‌تان است. اکیدا از قرائت کد‌های دریافتی برای دیگران خودداری نمایید.»

لازم به ذکر است شهروندان در صورت بروز چنین مواردی و اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی، موضوع را جهت پیگیری از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.fata.gov.ir (بخش گزارشات مردمی) و یا از طریق شمار تماس ۰۹۶۳۸۰ به پلیس فتا اطلاع دهند.

  • منبع خبر : خبرگزاری میزان