یاسر میرزاجعفری کلیه آرای قطعی هیأت‌های تشخیص و حل اختلاف به وسیله «اجرای دادگاه‌های دادگستری» به مورد اجرا گذاشته می‌شود. اجرای حکم نیز با صدور اجرائیه به عمل می‌آید. پرسش یکی از مخاطبان وکیل آنلاین در خصوص نحوه اجرا رای صادره از اداره کار به شرح ذیل می باشد: سلام اجراییه قانون کار را از […]

یاسر میرزاجعفری

کلیه آرای قطعی هیأت‌های تشخیص و حل اختلاف به وسیله «اجرای دادگاه‌های دادگستری» به مورد اجرا گذاشته می‌شود. اجرای حکم نیز با صدور اجرائیه به عمل می‌آید.

پرسش یکی از مخاطبان وکیل آنلاین در خصوص نحوه اجرا رای صادره از اداره کار به شرح ذیل می باشد:

سلام اجراییه قانون کار را از تامین اجتماعی گرفتم و به دفاتر خدمات قضایی مراجعه که بعد از انجام کار در تاریخ ۱۴۰۳/۰۴/۳۰ پیام اومد که دادخواست من در شعبه ۱۷ دادگاه عمومی ثبت شد. از اون موقع تا الان هیچگونه اطلاعی بابت مراجعه نیامده است. سوالم اینست که چگونه رای صادره از اداره کار اجرا می شود.

پاسخ وکیل آنلاین در خصوص نحوه اجرا آرا صادره از مراجع تشخیص و حل اختلاف اداره کار به شرح ذیل می باشد:

اجرا حکم توسط دادگاه

پرسش کننده محترم مطابق ماده ۱ قانون اجرا احکام مدنی، هیچ حکمی از احکام دادگاه‌های دادگستری به موقع اجرا گذارده نمی‌شود مگر اینکه قطعی شده یا قرار اجرای موقت آن در مواردیکه قانون معین می‌کند صادر شده باشد. همچنین مطابق ماده ۱۶۶ قانون کار، آرای قطعی صادره از طرف مراجع حل اختلاف کار، لازم الاجرا بوده و به وسیله اجرای احکام دادگستری به مورد اجرا گذارده خواهد شد.

صدور اجراییه

مطابق ماده ۴ قانون اجرا احکام مدنی، اجرای حکم با صدور اجرائیه بعمل می‌آید؛ بنابراین ضروری است ابتدا اجراییه دراین خصوص صادر و ابلاغ شود. اما جهت تشکیل پرونده اجرایی بایستی مراجعه حضوری به شعبه داشته باشید. مطابق ماده ۳ آیین نامه طرز اجرای آرای قطعی هیات‌های تشخیص حل و اختلاف موضوع ماده (۱۶۶) قانون کار:

محکوم له احکام قطعی مذکور، باید در موقع تقاضای صدور اجراییه یک نسخه رونوشت مصدق، ابلاغ شده رای قطعی را پیوست تقاضانامه خود نموده و به «اجرای دادگاه» تسلیم نماید.

در اجرائیه نام و نام خانوادگی و محل اقامت محکوم له و محکوم علیه و مشخصات حکم و موضوع آن و اینکه پرداخت حق اجرا به عهده محکوم علیه می باشد نوشته شده و به امضاء رئیس دادگاه و مدیر دفتر رسیده به مهر دادگاه ممهور و برای ابلاغ فرستاده می شود.

ابلاغ اجراییه

برگ‌های اجرائیه به تعداد محکوم علیهم به علاوه دو نسخه صادر می شود یک نسخه از آن در پرونده دعوی و نسخه دیگر پس از ابلاغ به محکوم علیه در پرونده اجرایی بایگانی می‌گردد و یک نسخه نیز در موقع ابلاغ به محکوم علیه داده می شود.

ابلاغ اجرائیه طبق مقررات آئین دادرسی مدنی به عمل می‌آید و آخرین محل ابلاغ به محکوم علیه در پرونده دادرسی برای ابلاغ اجرائیه سابقه ابلاغ محسوب است.

اما همینکه اجرائیه به محکوم علیه ابلاغ شد محکوم علیه مکلف است ظرف ده روز مفاد آن را به موقع اجرا بگذارد یا ترتیبی برای پرداخت محکوم به بدهد یا مالی معرفی کند که اجرا حکم و استیفاء محکوم به از آن میسر باشد و در صورتی که خود را قادر به اجرای مفاد اجرائیه نداند باید ظرف مهلت مزبور صورت جامع دارائی خود را به قسمت اجرا تسلیم کند و اگر مالی ندارد صریحاً اعلام نماید.

نمونه دادخواست

مشخصات طرفین

مشخصات خواهان

(مشخصات محکوم‌له و ذینفع رأی)

مشخصات خوانده

(مشخصات محکوم‌علیه)

خواسته

درخواست صدور اجراییه نسبت به رأی قطعی شماره … مورخ … صادره از هیئت حل اختلاف کارگر و کارفرما اداره کار …

دلایل و مستندات

رونوشت مصدَق رای صادره از اداره کار

شرح دادخواست

ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی شهرستان … (شهرستان محل وقوع کارگاه)

با سلام و احترام

به استحضار می‌رساند بنده محکوم‌له رأی قطعی شماره … صادره از هیات تشخیص و حل اختلاف قانون کار اداره کار و امور اجتماعی شهرستان … هستم که در مورخ … رأی به محکوم‌علیه آقای … ابلاغ گردید. (رونوشت دادنامه و گواهی ابلاغ ضم درخواست تقدیم حضور است) حال با استناد به ماده ۱۶۶ قانون کار و با تجویز آیین‌نامه طرز اجرای آرای قطعی هیئت‌های تشخیص حل و اختلاف موضوع ماده (۱۶۶) قانون کار با تقدیم این دادخواست از محضر دادگاه محترم درخواست صدور اجراییه نسبت به رأی فوق‌الذکر مورد استدعاست.

  • منبع خبر : خبرگزاری میزان