نظر به اینکه بر اساس تبصره ۳ قانون اصلاح ماده ۱۰۱ شهرداری مصوب سال ۱۳۹۰ در خصوص قدرالسهم شهرداریها از تفکیک اراضی، بیست و پنج درصد از کل زمین به منظور تأمین سرانه های خدماتی و بیست و پنج درصد باقیمانده به منظور احداث معابر مشخص شده است. آیا میتوان درآمد حاصل از اجرای تبصره […]
آیا شعب دادگاه عمومی حقوقی یک حوزه قضایی برای مثال حوزه قضایی تهران یک دادگاه تلقی میشوند؟ در دعوای اعتراض ثالث اجرایی یا اعسار از پرداخت محکومبه، مرجع صالح برای رسیدگی به دعوا دادگاهی است که رأی نخستین را صادر کرده است؟ آیا میتوان در فرضی که رأی نخستین در یکی از شعب دادگاه عمومی حقوقی یک حوزه قضایی صادر شده است، رسیدگی به دعاوی مذکور را در شعبه دیگر دادگاه همان حوزه قضایی انجام داد؟
اولاً، دادگاههای یک حوزه قضایی (در فرض سؤال شهر تهران)، یک دادگاه تلقی میشود و تعدد شعب این دادگاه موجب تجزیه دادگاه و تشکیل دادگاههای متعدد نمیشود تا بحث اختلاف در صلاحیت بین شعب قابل تصور باشد. ثانیاً، اعتراض ثالث اجرایی و نیز اعسار از پرداخت محکومبه از امور راجع به اجرا هستند و طبیعتاً در شعبهای قابل رسیدگی است که رأی زیر نظر آن اجرا میشود.
در موضوع چک مشمول ماده ۲۳ قانون اصلاحی چک که برای دادخواست صدور اجرائیه چک هزینه دادرسی دعاوی غیر مالی اخذ میشود، آیا دادخواست ابطال اجرائیه آن مالی تلقی میشود یا غیرمالی؟
برای تشخیص مالی یا غیرمالی بودن دعوی باید نتیجه آن را مورد توجه قرار داد. بر این اساس، خواسته صدور حکم بر ابطال عملیات اجرایی یا اجراییه ثبتی جنبه مالی ندارد؛ زیرا به معنای نفی مالکیت یا منتفی شدن تعهد نیست. در حقیقت در این دعوا، خواهان یا صحت عملیات اجرایی را زیر سؤال برده یا مدعی است که سند در شرایط قانونی نبوده که دستور اجرا را ایجاب کند؛ بنابراین جنبه مالی ندارد.
Friday, 27 December , 2024