دستگاه قضایی در دوره تحول و با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و رئیس قوه قضاییه، مبارزه با فساد و تخلف درون قوهای را در زمره اولویتهای خود قرار داده است. رئیس دستگاه قضا در سخنرانیهای متعددی، حفظ سلامت دستگاه عدلیه را یک الزام و ضرورت دانسته است. «قوه قضاییه در قله مبارزه با […]
دستگاه قضایی در دوره تحول و با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و رئیس قوه قضاییه، مبارزه با فساد و تخلف درون قوهای را در زمره اولویتهای خود قرار داده است. رئیس دستگاه قضا در سخنرانیهای متعددی، حفظ سلامت دستگاه عدلیه را یک الزام و ضرورت دانسته است.
«قوه قضاییه در قله مبارزه با فساد قرار دارد»؛ این تعبیر بلند رهبر معظم انقلاب است؛ اهمیت مبارزه با فساد و مفسد، امری غیر قابل انکار و از ضروریات کشورداری است؛ در نظام جمهوری اسلامی ایران، بر مبنای اصول متعدد و مسلم قانونی و منویات امام راحل و مقام معظم رهبری، حتی ذرهای فساد و مماشات و اغماض با مفسد، قابل قبول نیست؛ در امر خطیر مبارزه با فساد نیز، قوه قضاییه در خط مقدم است و در دوره تحول، «فضای دمیدن به فساد» به «فضای مبارزه با فساد» تبدیل شده است.
مبارزه سختگیرانه با فساد درون قوهای در دوره تحول
رهبر انقلاب در تاریخ ۵ تیر ۹۸ در دیدار رییس، مسئولان و جمعی از قضات و کارکنان قوه قضاییه، یکی از وظایف مهم قوه قضاییه را «مبارزه سختگیرانه با فساد» در درون قوه و در خارج از قوه برشمردند و تأکید کردند: مبارزه با فساد در دورن قوه قضاییه در اولویت است، زیرا حتی یک عنصر ناباب در دستگاه قضایی میتواند زحمات قضات شریف و پاکدامن و کارکنان امین این قوه در سراسر کشور را مخدوش کند و تأثیرات مخربی بر جای بگذارد.
توجه ویژه به امر سلامت اداری و سازمانی دستگاه قضایی
دستگاه قضایی در دوره تحول مبارزه با فساد و تخلف درون قوهای را در زمره اولویتهای خود قرار داده است. بر مبنای همین راهبرد دوره تحول ناظر بر مبارزه مستمر با فساد بویژه با فساد و تخلف درون دستگاهی، عملکرد حفاظت اطلاعات قوه قضاییه در سال ۹۹ بسیار درخشان و برجسته بوده است؛ غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه در جریان نشست خبری روز سهشنبه ۲۱ اردیبهشت خود به تشریح عملکرد حفاظت اطلاعات قوه قضاییه در سال ۹۹ پرداخت و گفت: در این مرکز در سال ۱۳۹۹، دهها هزار توجیه و ارشاد حفاظتی برای پرسنل قوه قضاییه و سایر مرتبطان مانند ضابطان دادگستری به ویژه پرسنل خدوم نیروی انتظامی، سربازان وظیفه و نگهبانان انجام شده است.
سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: بیش از ۴۰۰ دوره آموزشی و نشست آگاهسازی حفاظتی برای هزاران نفر از پرسنل قوه قضاییه انجام شده است که نتیجه این تلاشها، کاهش تخلفات پرسنل و به موازات آن فعال شدن هیاتهای رسیدگی به تخلفات بوده است.
برخورد قاطع با متخلفین درون دستگاهی
اسماعیلی در جریان همان نشست خبری به ارائه گزارشی از برخورد با تخلفات درون قوهای در سال ۹۹ پرداخت و گفت: در بازه سال ۱۳۹۹ در جهت برخورد با تخلفات، همکاران مان در واحدهای حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه و دادگستریها ۲۳۷ نفر از دلالان و کارچاقکنها را شناسایی و دستگیر کردند.
سخنگوی قوه قضاییه همچنین به دستگیری ۱۶۱ وکیل و کارشناس رسمی دادگستری که اعمال مجرمانه انجام میدادند، دستگیری بیش از ۲۰۰ نفر از پرسنل متخلف بخشهای مختلف قوه قضاییه، دستگیری تعدادی از شهود دروغین و ساختگی و همچنین تعدادی از سردفتران متخلف اسناد رسمی توسط مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه در سال ۹۹ اشاره کرد.
بازداشت ۵۷ نفر به اتهام فساد و دریافت رشوه توسط مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه
حجتالاسلام والمسلمین عبداللهی، رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه در جلسه صبح روز دوشنبه ( ۲۷ اردیبهشت) شورای عالی قوه قضاییه، با ارائه گزارشی از شناسایی و برخورد با عناصر ناسالم مرتبط با مجموعههای قضایی گفت که تاکنون ۵۷ نفر طی دو مرحله به اتهام فساد و دریافت رشوه بازداشت شدهاند.
وی توضیح داد که بازداشتشدگان شامل ۱۰ کارمند سازمان ثبت اسناد و املاک، ۴۲ تن از وکلای دادگستری و ۵ نفر از کارچاقکنها و اعضای موسسات حقوقی میشوند که ۲۹ نفر زن و ۲۷ نفر از آنها مرد هستند و کل مبالغی که تحت عنوان رشوه از آنها کشف شده بیش از ۱۳ میلیارد ریال است.
به طور کلی، یکی از ویژگیهای دوره تحول، تشدید برخورد با قضات و کارکنان متخلف است؛ به گونهای که از اردیبهشت ۹۸ تا خرداد همان سال یعنی در نخستین ماههای تصدی مسئولیت در دستگاه قضایی توسط ریاست جدید، ۶۰ قاضی در ردههای مختلف از دستگاه قضایی منفصل شدند.
میزان
Friday, 22 November , 2024